Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV Petrom a dat lovitura! Ce profit net a reușit să înregistreze în plină pandemie

business-review.eu
OMV Petrom

OMV Petrom: cererea de produse petroliere a revenit la nivelul pre-COVID. Profitul net al companiei, în creştere cu 13% după primele şase luni ale anului, la vânzări stabile de 10 miliarde de lei.

OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, a terminat prima jumătate a anului cu venituri de 10 miliarde de lei, la fel ca în perioada similară a anului trecut, şi cu un profit net de 980 de milioane de lei, cu 13% mai mare faţă de primele şase luni din 2020, potrivit ZF.

„Valoarea veniturilor din vânzări consolidate de 10.126 mil lei în 1-6/21 a crescut uşor cu 1% comparativ cu 1-6/20, în principal datorită preţurilor de piaţă mai bune pentru produsele petroliere şi electricitate, compensând volumele mai mici ale vânzărilor de gaze naturale şi electricitate. Vânzările Downstream Oil au reprezentat 77% din totalul vânzărilor consolidate, vânzările Downstream Gas au reprezentat 21%, iar cele din Upstream 1% (vânzările din Upstream fiind, în mare parte, vânzări în interiorul Grupului, nu către terţi)”, se arată în raportul consolidate al OMV Petrom.

Pentru primele şase luni ale anului, grupul a avut un buget de investiţii de 1,2 miliarde de lei, cu 23% mai mici faţă de perioada similară a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.