Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV Petrom a început producţia de aditiv AdBlue în România

omvpetrom.com
omv petrom

OMV Petrom a demarat producţia de aditiv AdBlue în România, ca urmare a unei investiţii de aproximativ 800.000 de euro, informează compania, într-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES.

AdBlue, un produs esenţial pentru reducerea noxelor emise de motoarele diesel, va fi comercializat, în primă fază, în staţiile de alimentare OMV şi Petrom, iar de anul viitor şi în alte reţele, informează Agerpres.

"Debutul producţiei de AdBlue a reprezentat o prioritate pentru noi în condiţiile în care ne aşteptăm ca cererea pentru acest produs să crească. Ne aşteptăm ca cererea de AdBlue pe piaţa din România să crească cu peste 30% până în 2027 faţă de acest an, până la un nivel de aproximativ 130 de milioane de litri", a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului responsabil pentru Rafinare & Marketing.

Noua capacitate de producţie este situată în sudul Bucureştiului, iar investiţiile necesare proiectului s-au ridicat la aproximativ 800.000 de euro.

Aditivul AdBlue este un produs standard utilizat pentru motoarele diesel moderne, compus din circa o treime uree şi două treimi apă demineralizată.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 790 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Acţiunile OMV Petrom sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi la Bursa de Valori din Londra.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 21% din acţiunile OMV Petrom, iar 28% sunt deţinute de persoane fizice şi juridice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.