Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV Petrom anunță un buget de investiții de 6,6 miliarde lei

bani


Compania a aprobat distribuirea de dividende aferente 2013, în valoare totală de peste 1,7 miliarde lei și Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al OMV Petrom S.A. pentru anul 2014. Totodată, a fost aprobată numirea lui Johann Pleininger ca membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom 

Distribuire de dividende
 
Pe baza propunerii Directoratului, AGOA a aprobat distribuirea de dividende către acţionarii OMV Petrom S.A înregistraţi în registrul acţionarilor la data de 16 mai 2014, cu o valoare brută de 0,0308 lei per acţiune, cu 10% mai mare decât în 2013. Valoarea totală a dividendelor ce vor fi distribuite începând cu 5 iunie 2014 se ridică la 1.745 milioane lei. 

Buget de investiții cu 3% mai ridicat decât în 2013
 
AGOA a aprobat Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al OMV Petrom S.A. pentru anul 2014, pregătit conform Standardelor Internaționale de Raportare Financiară. Astfel, investiţiile estimate de companie se ridică la 6.632 milioane lei, cu 3% peste nivelul investiţiilor bugetate pentru anul 2013. Cea mai mare parte a investiţiilor, 84%, este destinată, conform strategiei noastre, activităţilor de Explorare şi Producţie și vor permite continuarea eforturilor operaționale în vederea stabilizării producției de hidrocarburi şi compensării declinului natural. Activităţii de Rafinare şi Marketing îi revine 12% din buget, iar 4% vor reprezenta investiţiile în Gaze si Energie, precum şi funcţii suport (Sediu şi Solutions). 

”AGOA a aprobat numirea domnului Johann Pleininger ca membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, pentru un mandat în vigoare pânăla data de 28 aprilie 2017. Începând cu data de 18 septembrie 2013, domnul Pleininger a fost numit membru interimar al Consiliului de Supraveghere ca urmare a renunţării domnului Jacobus Gerardus Huijskes la mandatul său”, se arată în comunicatul Petrom, citat de b1.ro.

În perioada iunie 2007 –august 2013 Johann Pleininger a fost membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Explorare şi Producţie. Înainte de a se alătura OMV Petrom, în 2005, a deţinut diverse funcţii în cadrul OMV AG. Începând cu 1 septembrie 2013, el a fost numit Vicepreşedinte Senior al Diviziei Regiunea SEE si Marea Neagra, nou înfiinţatăîn cadrul OMV AG.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.