Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV Petrom contribuie cu 1,5 milioane de euro, pentru al doilea an, la campania de împădurire 'România plantează pentru mâine'

business-review.eu
OMV Petrom

OMV Petrom contribuie cu 1,5 milioane de euro, pentru al doilea an, la cea mai mare campanie de împădurire cu finanţare privată, "România plantează pentru mâine", potrivit unui comunicat al companiei, remis, luni, AGERPRES.

Acţiunile de împădurire se derulează cu sprijinul a şase organizaţii non-guvernamentale, recunoscute pentru contribuţiile aduse protecţiei mediului înconjurător: Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus şi Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, potrivit agerpres.ro.

Citește și: STUDIU - Ne bucuram degeaba: măsurile de carantină nu au avut un efect simțitor asupra mediului

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor oferă sprijin prin specialişti în silvicultură şi expertiză locală pe tot parcursul campaniei de plantare.

"Suntem o companie responsabilă şi depunem toate eforturile pentru a ne reduce impactul asupra mediului, în toate aspectele business-ului nostru. Totodată, ne implicăm activ în comunităţi şi sprijinim proiectele care contribuie la protejarea ecosistemelor şi adaptarea la schimbările climatice. Campania "România plantează pentru mâine" continuă lunga noastră tradiţie a acestui tip de proiecte. Prin amploarea proiectului - aceasta este cea mai mare iniţiativă privată de împădurire din România - şi prin numărul de parteneri implicaţi, se creează, de asemenea, contextul pentru o colaborare sporită, idei noi şi un apel mai puternic la acţiuni pentru protejarea mediului la nivelul societăţii", a afirmat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Două noi proiecte vor face parte, anul acesta din "România plantează pentru mâine". Vor fi create păduri urbane în Moineşti, Urziceni şi Buftea. Rolul acestor păduri urbane este de a îmbunătăţi calitatea aerului, de a reduce zgomotul şi de a creşte biodiversitatea. Al doilea proiect este Pădurea Educaţională, unde elevii din mai multe şcoli din judeţul Prahova vor face excursii la Tinosu pentru a afla despre ecosistemul forestier.

În cel de-al doilea an al "România plantează pentru mâine", 500.000 de puieţi vor fi plantaţi pe 107 hectare, în 28 de locaţii din 14 judeţe. Acţiunile de împădurire vor începe în martie şi vor fi împărţite în două sezoane - primăvara şi toamna.

"România plantează pentru mâine" a debutat în 2020 şi se derulează pe o perioada de 3 ani, având ca obiectiv plantarea a 1,5 milioane de puieţi. OMV Petrom contribuie cu 4,6 milioane de euro. În primul an al campaniei, au fost plantaţi peste 550.000 de puieţi, pe o suprafaţă de peste 120 de hectare.

În perioada 2008 - 2019, OMV Petrom a plantat peste 700.000 de copaci, pe o suprafaţă de 140 de hectare, devenind unul dintre cei mai mari promotori din mediul privat al acţiunilor de plantare.

Campaniile desfăşurate de-a lungul timpului au beneficiat de sprijinul angajaţilor şi a peste 3.000 de voluntari, care au ales să contribuie civic pentru a proteja şi a creşte pădurile din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.