Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV Petrom și Romgaz fac primii pași în proiectul offshore Neptun Deep

economica.net
gaze neptun deep

Companiile românești Romgaz (BVB: SNG) și OMV Petrom (BVB: SNP) au depus la operatorul sistemului de transport al gazelor naturale Transgaz o cerere angajantă de capacitate incrementală pentru introducerea în sistemul național de transport a gazelor naturale produse în perimetrul lor offshore din Marea Neagră începând cu anul 2027, scrie romania-insider.com.

În baza acesteia, Transgaz va construi conducta necesară pentru transportul gazelor produse în perimetrul Neptun Deep, operat de cele două companii. În plus, cele două companii vor oferi o garanție bancară de 88 milioane de euro către Transgaz pentru serviciile de transport de gaze care vor fi livrate în viitor.

Aceasta pare a fi o confirmare a faptului că proiectul începe în sfârșit, posibil anul acesta.

"Confirm că solicitarea Romgaz Marea Neagră pentru rezervarea de capacitate incrementală la punctul Tuzla a fost transmisă către Transgaz - etapa obligatorie, conform procedurii organizate de operatorul sistemului de transport", a declarat pentru Economedia.ro Aristotel Jude, director general adjunct al Romgaz.

Cele două companii au transmis cererile de capacitate incrementală înainte de expirarea termenului limită stabilit de Transgaz pe 23 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.