Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Onţanu: Comisia de anchetă are rol de a face lumină într-un moment al istoriei democraţiei

click.ro
ontanu si oprea

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 are rol, împreună cu Parchetul General, să facă lumină într-un moment al istoriei democraţiei din România, a declarat miercuri fostul primar al sectorului 2, Neculai Onţanu. "Cred că această comisie îşi are rolul său ca, împreună cu Parchetul General, să facă lumină într-un moment al istoriei democraţiei din România - mă refer la anul 2009 - astfel încât, dacă nişte lucruri s-au întâmplat, să nu se mai repete şi democraţia să fie la ea acasă. Să nu fie o democraţie captivă, o democraţie confiscată. (...) Este o cercetare in rem şi este o cercetare nepublică şi, dacă este nepublică, nu poţi să faci declaraţii, pentru că este posibil ca o declaraţie a unui martor să fie folosită de altcineva. Aşa că respectăm această cutumă", a precizat Onţanu, la finalul audierii sale în comisie.

El a reafirmat că Gabriel Oprea l-a invitat la el acasă în seara de 6 decembrie, unde nu s-a întâlnit decât cu Anghel Iordănescu. "M-a invitat efectiv. Era şi ziua mea. M-am întâlnit pe la ora 19,30, mi-a zis 'La mulţi ani', eu am zis "Mulţumesc'. Şi la revedere", a spus Onţanu. Fostul edil susţine că ştia doar de la televizor cum arăta Florian Coldea. Întrebat dacă a avut senzaţia că acasă la Gabriel Oprea era o celulă de criză, Onţanu a spus: "Este o prostie, iertaţi-mă să vă spun. Dar mie ştiţi ce îmi pare rău şi am un regret aşa, personal? Că nu am întâlnit-o pe soţia dlui Andronic".

Onţanu a afirmat că nu a auzit voci dintr-o altă încăpere în casa lui Oprea. "Aş vrea să reiau ceea ce spunea un coleg de-al meu primar de sector, cu care sunt prieten de după 1990: păi eu eram Moş Crăciun ca să ascult? Nu am auzit. (...) Dacă nu am văzut, vreţi să vă spun că am văzut? Nici pe Moş Crăciun nu l-am văzut", a susţinut el. În ceea ce priveşte dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic despre implicarea serviciilor în politică, Neculai Onţanu a declarat că nu a avut niciodată presiuni din partea vreunui serviciu, nici intern, nici extern, "de orice fel". Totodată, întrebat dacă i-a garantat cumva Gabriel Oprea protecţie în faţa Justiţiei, fostul primar a spus: "Da. De asta am fost arestat, nu? Am avut protecţie mare", conform Agerpres.

Mai mult, a spus acesta, lui Gabriel Oprea i s-ar fi rezervat "o cameră cu mobilier de sufragerie la Rahova". "Nu ar fi avut ceva de pierdut şi, din declaraţiile recente pe care le-am văzut tot pe mass-media, am înţeles că i se rezervase şi dlui şi la încă cineva pe la Rahova, ceva... nu? A apărut în presă. Era o cameră cu mobilier de sufragerie", a susţinut Onţanu întrebat dacă Oprea a făcut acea întâlnire pentru că, în cazul în care ieşea Mircea Geoană preşedinte, el şi ceilalţi ar fi avut ceva de pierdut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.