Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU a cerut 330 de milioane de dolari pentru ajutoare umanitare în 2018

libia

Naţiunile Unite au lansat joi un apel la colectarea de fonduri în valoare de 330 milioane de dolari pentru ajutoare umanitare în favoarea a aproximativ un milion de persoane în Libia, ţară aflată într-o situaţie de haos şi placă turnantă a imigraţiei clandestine, relatează AFP. 'Obiectivul pentru 2018 este de a ajuta 'cel puţin 940.000 de persoane ştiind că, potrivit estimărilor, 1,1 milioane de persoane din Libia au nevoie de ajutor umanitar', a declarat la Tripoli coordonatoarea umanitară a ONU în această ţară, Maria Ribeiro, conform Agerpres.

'Avem nevoie de 330 milioane de dolari pentru punerea în aplicare a 71 de proiecte în 2018. Aceste proiecte vor fi întreprinse în parteneriat cu municipalităţile, societatea civilă şi ministerele', a precizat ea.

Aceste proiecte vor fi gestionate de 10 agenţii ONU, 11 ONG-uri şi de alţi parteneri ai Libiei, a precizat misiunea ONU în Libia (Manul), adăugând că în această ţară, '1,1 milioane de persoane, între care 33% copii, sunt extrem de vulnerabile şi au nevoie de asistenţă umanitară'.

Anul trecut, comunitatea internaţională a contribuit cu 98 de milioane de dolari pentru ajutoare umanitare destinate Libiei, acoperind 68% din fondurile cerute de ONU.

Peste 500.000 de persoane, libieni, migranţi şi solicitanţi de azil, au beneficiat de aceste fonduri care provin în special de la Uniunea Europeană, SUA şi Japonia, a menţionat de asemenea Maria Ribeiro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.