Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU a condamnat executarea de către autorităţile din Iran a unui bărbat pentru o crimă comisă pe când avea 16 ani

editiadedimineata.ro
Adunare ONU

Organizaţia Naţiunilor Unite a condamnat joi executarea de către autorităţile din Iran a unui bărbat pentru o crimă comisă pe când avea 16 ani. A fost a patra execuţie a unui minor delincvent în acest an, iar ONU a îndemnat Teheranul să pună capăt acestei practici, transmit Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit Amnesty International, Mohammad Hassan Rezaiee, executat joi în zori, a fost arestat în 2007 într-un caz legat de înjunghierea mortală a unui bărbat în timpul unui conflict şi a petrecut 12 ani în "anticamera" morţii.

"Executarea minorilor delincvenţi este interzisă categoric de legile internaţionale şi Iranul are obligaţia de a respecta această interdicţie", a declarat o purtătoare de cuvânt a Biroului drepturilor omului al ONU de la Geneva, Ravina Shamdasani.

Citește și: Inedit - Alina Gorghiu îi cere explicații OFICIAL Ralucăi Turcan/ DOCUMENT

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, condamnă vehement execuţia, a adăugat ea.

Shamdasani a subliniat că Biroul drepturilor omului al ONU este "consternat" de faptul că execuţia a avut totuşi loc în pofida eforturilor sale de dialog cu Teheranul în această problemă, menţionând şi că există "alegaţii preocupante" în sensul că bărbatul executat "a fost condamnat pe baza unor mărturisiri obţinute sub tortură".

Potrivit legislaţiei iraniene, băieţii sunt consideraţi adulţi de la 15 ani, iar fetele de la nouă, corespunzător vârstei pubertăţii, dar în cazurile ce presupun pedeapsa capitală este necesară intervenţia unui judecător pentru a stabili maturitatea acuzatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.