Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU a numit-o pe fosta preşedintă a Kîrgîzstanului emisar pentru Afganistan, unde drepturile femeilor sunt călcate în picioare

onthedottranslations.com
onu natiunile unite

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a numit-o pe fosta preşedintă a Kîrgîzstanului, Roza Otunbaeva, în funcţia de emisar al ONU pentru Afganistan, a anunţat vineri biroul său de presă, informează sâmbătă AFP.

Roza Otunbaeva a devenit preşedinte interimar al ţării sale în aprilie 2010, după o revoltă sângeroasă care l-a forţat pe preşedintele Kurmanbek Bakiev să ia calea exilului. După un an, ea a predat puterea, în urma organizării de noi alegeri, scrie agerpres.ro.

Fostă membră a Parlamentului kîrgîz şi fost ministru, Otunbaeva a fost de asemenea reprezentant special-adjunct al fostei misiuni a ONU în Georgia. În prezent, Otunbaeva este membră a Consiliului la nivel înalt al ONU asupra medierii şi prevenirii conflictelor.

Roza Otunbaeva îi succede unei alte femei - canadiencei Deborah Lyons - la conducerea misiunii ONU în Afganistan, ţară în care drepturile femeilor şi fetelor au fost drastic reduse după revenirea talibanilor la putere, în urmă cu un an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.