Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU anunţă că Siria a aderat la Acordul de la Paris privind schimbările climatice

Siria a aderat oficial la Acordul de la Paris privind schimbările climatice, a anunţat marţi ONU, SUA fiind singurele care resping această înţelegere gloablă, relatează AFP. Siria "şi-a depus (luni) instrumentele de aderare la Acordul de la Paris", a precizat secretariatul Convenţiei-cadru a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (UNFCCC).

Un număr de 169 de state au ratificat acordul, din 196 de ţări membre ale UNFCCC, a adăugat marţi ONU (27 de ţări au adoptat pactul fără să fi fost încă ratificat). Damascul îşi anunţase săptămâna trecută intenţia de a se 'alătura acordului', prin intermediul ministrului adjunct al Mediului, Wadah Katmawi, în cadrul şedinţei plenare a Conferinţei privind clima (COP23), în desfăşurare la Bonn.

Adoptat de comunitatea internaţională în decembrie 2015, Acordul de la Paris vizează să limiteze încălzirea globală la sub 2°C în raport cu revoluţia industrială. Semnat şi apoi ratificat de administraţia preşedintelui american Barack Obama, acordul a fost denunţat de succesorul acestuia, Donald Trump, în iunie. Delegaţii pentru probleme privind schimbările climatice din diferite ţări se reunesc până vineri, la Bonn, pentru a încerca să convină asupra regulilor de aplicare a acordului, conform Agerpres.

O delegaţie din Statele Unite, care sunt încă membre ale UNFCCC şi care nu pot părăsi în mod formal acordul până în noiembrie 2020, este de asemenea prezentă, în ideea de a 'proteja interesele Statelor Unite', potrivit Departamentului de Stat. Subsecretarul de stat pentru afaceri politice Thomas Shannon urmează să susţină joi un discurs pe această temă în faţa miniştrilor şi oficialilor guvernamentali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.