Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU avertizează statele UE în legătură cu tăierea ajutorului umanitar pentru Afganistan

europeantimes.news
onu ue

Secretarul general adjunct al ONU, Amina Mohammed, a avertizat statele membre ale Uniunii Europene în legătură cu tăierea ajutorului umanitar pentru Afganistan, pledând pentru continuarea acestuia în pofida reprimării drepturilor femeilor, transmite miercuri DPA.

Guvernele trebuiau să le explice contribuabililor de ce au continuat să acorde fonduri unei ţări care discriminează într-o asemenea măsuri femeile, le-a declarat Amina Mohammed reporterilor la Bruxelles, potrivit Agerpres.

Adevărul neplăcut este, însă, că femei şi copii din Afganistan vor muri fără ajutor din străinătate, a adăugat ea.

Subliniind necesitatea ajutorului umanitar, Amina Mohammed a spus că în Afganistan temperaturile coboară la -30 grade Celsius şi că unii oameni nu au suficient hrană.

Obiectivul comunităţii internaţionale trebuie să fie să facă presiuni asupra talibanilor în alte zone pentru a renunţa la deciziile discriminatorii împotriva femeilor sau cel puţin să accepte mai multe excepţii, a spus ea, citând interdicţiile în ce priveşte munca şi educaţia femeilor, care afectează şi angajatele organizaţiilor de asistenţă.

De la revenirea talibanilor la putere în august 2021, Afganistanul a devenit singura ţară care le lipseşte pe femei de educaţie.

Talibanii le-au interzis iniţial fetelor să mai urmeze cursuri şcolare după clasa a 6-a. Mai recent, educaţia universitară pentru femei a fost suspendată până la noi ordine, talibanii invocând încălcări ale regulilor stricte, inclusiv ale codului vestimentar.

Statele UE analizează în prezent dacă să continue sau nu ajutorul umanitar pentru Afganistan în condiţiile actuale.

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a avut o poziţie dură în timpul reuniunii de luni de la Bruxelles cu omologii săi din UE.

'Dacă femeile nu mai pot lucra pentru organizaţii internaţionale, atunci ajutorul nu va mai ajunge la ele. Iar noi, comunitatea internaţională, nu putem deveni marionetele talibanilor în ce priveşte interdicţia ca femeile să lucreze', a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.