Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU - Bogdan Aurescu pledează pentru o redresare economică cât mai dinamică şi mai verde

Bogdan Aurescu

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a subliniat importanţa de a depune "toate eforturile" pentru o redresare economică "cât mai dinamică şi mai verde", în conformitate cu Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Naţiunilor Unite şi cu Acordul de la Paris privind clima, în intervenţia susţinută luni în cadrul reuniunii de nivel înalt a Adunării Generale a ONU pentru marcarea celei de-a 75-a aniversări a organizaţiei, informează MAE potrivit Agerpres.

Şeful diplomaţiei române a remarcat în mesajul său că aniversarea survine într-un context în care lumea se confruntă cu o largă serie de provocări, de la conflicte, sărăcie, schimbări climatice, încălcări ale drepturilor omului până la situaţia fără precedent generată de pandemia de COVID-19, iar spiritul de unitate, solidaritate şi cooperare rămâne crucial pentru atingerea obiectivelor Organizaţiei.

"Trebuie să depunem toate eforturile pentru a ne asigura că sistemul ONU este eficace, eficient şi adecvat scopului pentru care a fost creat. Puteţi conta pe România pentru a face acest lucru! Trebuie să facem tot posibilul pentru a menţine şi promova pacea şi securitatea, pentru a promova, proteja şi îndeplini drepturile omului şi pentru a accelera progresul în implementarea Agendei 2030, fără a lăsa pe nimeni în urmă", a îndemnat Aurescu.

În acelaşi timp, el a pledat pentru "un angajament politic universal pentru securitatea digitală", care să asigure că "tehnologiile digitale păstrează omul ca punct de referinţă şi că valorile noastre universale sunt menţinute atât în mediul online, cât şi offline".

Declaraţia de la Bucureşti, adoptată la cea de-a 20-a aniversare a Comunităţii Democraţiilor, găzduită de România la 26 iunie a.c., "demonstrează că este responsabilitatea noastră comună să oferim un exemplu şi să acţionăm decisiv pentru păstrarea valorilor democratice, ce reprezintă baza pe care societăţile noastre pot prospera", a mai notat Bogdan Aurescu.

Menţionând că a 75-a aniversare a Organizaţiei Naţiunilor Unite coincide cu celebrarea de către România a 65 de ani de la aderarea la ONU, ministrul român de externe a reafirmat "sprijinul ferm" al ţării noastre pentru ONU şi a amintit de diplomatul şi omul de stat român Nicolae Titulescu, care a fost de două ori preşedintele Adunării Societăţii Naţiunilor,- precursoare a ONU - în 1930 şi 1931, a cărui "moştenire pentru sistemul multilateral şi pentru tradiţia României în diplomaţia multilaterală este foarte apreciată şi a fost o sursă de inspiraţie pentru multe generaţii de diplomaţi".

"România va continua să respecte valorile şi principiile Cartei ONU, cu scopul de a clădi viitorul pe care îl dorim pentru generaţiile viitoare şi ordinea internaţională bazată pe norme. În acest sens, susţinem pe deplin 'Declaraţia privind celebrarea celei de a 75-a aniversări a Naţiunilor Unite' ", a mai spus Aurescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.