Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU cere ca viitorul vaccin împotriva COVID-19 să fie un bun public global

The Times
coronavirus vaccin

Un viitor vaccin împotriva noului coronavirus trebuie considerat un "bun public global" accesibil tuturor, a declarat joi secretarul general al ONU, António Guterres, la deschiderea unui summit virtual internaţional organizat pentru a strânge fonduri pentru Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI), relatează AFP.

"Un vaccin împotriva COVID-19 trebuie privit ca un bun public global, un vaccin pentru oameni", a declarat el într-o înregistrare video, menţionând că mai mulţi lideri mondiali au lansat un apel în acest sens, scrie agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu, despre o importantă autostradă din România: Nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru

António Guterres a subliniat că, odată cu criza noului coronavirus, campaniile de vaccinare au fost întrerupte: "Douăzeci de milioane de copii" nu sunt vaccinaţi complet şi "unul din cinci copii" nu este vaccinat deloc.

"Să găsim un mod sigur de a continua vaccinarea" în pofida pandemiei, a afirmat el, "iar atunci când va fi disponibil un vaccin împotriva COVID-19, să ne asigurăm că toată lumea are acces la el".

Citește și: Primul vaccin anti-COVID-19 va fi testat într-o săpămână! Unde va fi făcut primul vaccin

În cadrul acestui summit virtual care reuneşte peste 50 de ţări şi peste 35 de şefi de stat şi de guvern, GAVI speră să strângă 7,4 miliarde de dolari pentru a continua campaniile globale de vaccinare împotriva rujeolei, poliomielitei şi febrei tifoide, perturbate în mare parte de epidemia de COVID-19.

În cadrul summitului urmează să fie lansate de asemenea apeluri la finanţare pentru achiziţionarea şi producerea unui posibil viitor vaccin împotriva COVID-19, precum şi de sprijin pentru distribuirea sa în ţările în curs de dezvoltare.

Citește și: Atac dur la adresa lui Traian Berbeceanu: Nu ești decât un lacheu ce-i duce zilnic cafeaua lui Vela

Pentru vaccinul împotriva COVID-19, obiectivul Alianţei este să strângă două miliarde de dolari.

Premierul britanic Boris Johnson, gazda acestui summit virtual, a făcut apel la o "nouă eră a cooperării mondiale" în domeniul sănătăţii.

Citește și: Florin Cîțu, despre o importantă autostradă din România: Nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru

"Sper că acest summit va fi momentul în care lumea se va aduna pentru a uni umanitatea în lupta împotriva bolilor", a declarat Boris Johnson, a cărui ţară este a doua cea mai afectată de noul coronavirus, cu aproape 40.000 de morţi.

Marea Britanie este cel mai important contributor la GAVI, cu 1,65 miliarde de lire sterline (1,85 miliarde de euro) promise pentru următorii cinci ani.

Citește și: Primul vaccin anti-COVID-19 va fi testat într-o săpămână! Unde va fi făcut primul vaccin .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.