Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU: Coloniile israeliene din Cisiordania încalcă reglementările dreptului internațional

Agerpres
ONU Viena

Agenția ONU pentru Drepturile Omului și-a reafirmat marți poziția față de coloniile israeliene din Cisiordania care încalcă reglementările dreptului internațional, respingând în același timp noua poziție a administrației Trump, potrivit Reuters, potrivit Mediafax.

Statele Unite au susținut luni în mod concret dreptul Israelului de a construi așezări evreiești în Cisiordania abandonându-și vechea poziție, care a durat timp de patru decenii, potrivit căreia acestea erau ”incompatibile cu reglementările din dreptul internațional”.

”O sckhimbare în poziția politică a unui stat nu modifică reglementările existente în dreptul internațional, nici interpretarea sa de către Curtea Internațională de Justiție și a Consiliului de Securitate (ONU)”, a declarat Rupert Colville, purtătorul de cuvânt al Agenției ONU pentru Drepturile Omului.

"Considerarea statutului coloniilor israeliene incompatibilă cu legislaţia internaţională nu a avansat cauza păcii. Adevărul dificil este că nu va exista niciodată o soluţionare juridică a conflictului, iar argumentele referitoare la cine are dreptate şi cine nu din punctul de vedere al legislaţiei internaţionale nu vor aduce pacea", a declarat Mike Pompeo.

Administraţia Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Isreaelului, a transferat sediul ambasadei SUA din Tel Aviv în Ierusalim şi a închis o misiune diplomatică palestiniană din Washington. Autoritatea Palestiniană a condamnat vehement aceste decizii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.