Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU condamnă autoritățile din Rusia, care au luat măsuri violente pentru dispersarea participanților la proteste

The Times of Israel
protest rusia

Organizația Națiunilor Unite a condamnat marți autoritățile din Rusia, care au luat măsuri violente pentru dispersarea participanților la protestele de sâmbătă, cel puțin 70 de persoane fiind rănite în urma altercațiilor cu forțele de ordine, relatează MEDIAFAX.

Reprezentanții ONU au cerut autorităților ruse să permită cetățenilor participarea la proteste și manifestații pașnice, fără restricții.

Citește și: Dacian Cioloș reacționează! ‘E primul gest de decenţă şi normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă’ .

„În momentul în care gestionezi mulțimi de oameni, în Rusia sau în altă parte, folosirea forței de către polițiști trebuie să fie proporțională cu amenințarea existentă, dacă există una, și trebuie folosită doar ca măsură finală”, a declarat un purtător de cuvânt al ONU.

Peste 1.000 de persoane au participat sâmbătă la un protest în Moscova, organizat față de regimul președintelui rus Vladimir Putin.

Curtea de Justiție din Moscova a decis arestarea a 61 de persoane, acuzate că au participat sâmbătă la proteste ilegale organizate în centrul capitalei, conform agenției de presă Tass. Alte 160 de persoane au fost amendate.

Citește și: BOMBĂ Gheorghe Dincă a fost AUDIAT la Craiova pentru o a TREIA victimă -Telefonul ei a fost găsit în locuinţa criminalului

„Curtea a ordonat arestarea a 61 de persoane și amenzi pentru alte 161 de persoane”, a declarat Ulyana Solopova, purtătorul de cuvânt al Curții de Justiție din Moscova.

Peste 1.000 de persoane au fost reținute sâmbătă, în urma protestelor considerate ilegale, organizate în Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.