Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU condamnă întreruperea accesului la internet în Myanmar, care subminează 'principiile democratice fundamentale'

newsweek.ro
Consiliul de securitate ONU

ONU condamnă întreruperea accesului la internet în Myanmar, care subminează "principiile democratice fundamentale" şi dăunează "sectoarelor-cheie, inclusiv băncilor", a declarat luni adjunctul purtătorului de cuvânt al Naţiunilor Unite, Farhan Haq, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Într-o discuţie telefonică cu comandantul adjunct al armatei birmane, Soe Win, emisarul ONU pentru Myanmar, elveţiana Christine Schraner Burgener, a avertizat că întreruperile "vor exacerba tensiunile naţionale", a adăugat purtătorul de cuvânt al ONU.

Myanmar s-a confruntat luni spre marţi cu întreruperea internetului în întreaga ţară pentru a doua noapte consecutivă, potrivit organizaţiei neguvernamentale de monitorizare a internetului NetBlocks.

"Arestarea liderilor politici, funcţionarilor, actorilor societăţii civile şi reprezentanţilor mass-media sunt profund îngrijorătoare, ca şi restricţionarea accesului la internet şi la serviciilor de comunicaţii", a insistat Farhan Haq în cursul briefingului cotidian de presă al ONU.

Citește și: Rareș Bogdan este pompierul de serviciu! Stinge ‘incendiul’ dintre Florin Cîțu și Vlad Voiculescu: Prim-ministrul a făcut, în special, referire la cei din Opoziție

"Acestea nu trebuie perturbate pentru a garanta dreptul la libertatea de exprimare, care include accesul la informaţii", a declarat el.

Emisarul ONU intenţionează să discute în continuare cu ierarhia militară birmană "pentru un dialog sincer şi deschis, atâta timp cât ea consideră că acest lucru face posibilă răsturnarea situaţiei actuale şi asigurarea respectării voinţei poporului din Myanmar", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Christine Schraner Burgener "continuă să insiste asupra faptului că armata trebuie să se abţină de la orice violenţă şi să respecte pe deplin drepturile omului, libertăţile fundamentale şi statul de drept", a adăugat el.

Potrivit acestuia, emisarul "a făcut cunoscut armatei birmane că lumea urmăreşte îndeaproape" situaţia din ţară "şi că orice formă de reacţie brutală riscă să aibă consecinţe grave". Purtătorul de cuvânt nu a detaliat care ar putea fi aceste consecinţe, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.