Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU deplânge excesele armatei în Sudanul de Sud: 'Crimele, violurile și violențele au continuat după acordul de pace de anul trecut'

Agerpres
ONU Viena

Peste 100 de civili au fost ucişi de forţele militare şi grupări înarmate din Sudanul de Sud, într-un val de violenţe care a marcat o regiune din sudul acestei ţări după semnarea acordului de pace de anul trecut, relevă un raport al ONU citat miercuri de Reuters, potrivit agerpres.ro.

Forţele armate au comis de asemenea violenţe sexuale, inclusiv violuri, asupra a 100 de femei şi fete din aceeaşi regiune, Ecuatoria Centrală, în perioada septembrie 2018 - aprilie 2019, se menţionează în raportul misiunii ONU de menţinere a păcii.

Citește și: Surpriză TOTALĂ pe piața pensiilor private - Ce s-a întâmplat în luna mai cu activele fondurilor

Violenţele din Ecuatoria Centrală sunt o excepţie de la tendinţa de "scădere semnificativă a violenţelor şi abuzurilor legate de conflict" în Sudanul de Sud, înregistrată după semnarea acordului de pace, notează autorii raportului.

Sudanul de Sud şi-a dobândit independenţa faţă de Sudan în 2011, dar a căzut pradă unui război civil doi ani mai târziu. În 2018, un studiu a stabilit că aproape 400.000 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza acestui război.

Citește și: ALERTĂ - CCR a admis conflictul Parlament - ÎCCJ pe completurile specializate

Principalele două tabere aflate în conflict au semnat un acord de pace în septembrie anul trecut, după mai multe tentative eşuate, iar în mai a.c. au convenit să încerce formarea în termen de şase luni a unui guvern de uniune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.