Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU: Două treimi din populaţia Afganistanului are nevoie de ajutor umanitar

republicworld.com
talibani afgani afganistan afgane

Cel mai important reprezentant al ONU pentru Afganistan a declarat miercuri că 28 de milioane de afgani, reprezentând două treimi din populaţia ţării, au nevoie de ajutor umanitar în acest an, relatează Xinhua.

Ajutorul umanitar se ridică la 4,62 miliarde de dolari americani, cel mai mare apel la ajutor lansat vreodată de o singură ţară, a declarat Roza Otunbayeva, reprezentantul special al secretarului general al ONU pentru Afganistan, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, potrivit Agerpres.

Aproape jumătate din populaţia afgană - 20 de milioane de locuitori - se confruntă cu diferite niveluri de insecuritate alimentară, a spus ea, adăugând că 6 milioane de persoane sunt la un pas de condiţii asemănătoare foametei.

"Acţiunea noastră umanitară întâmpină piedici din cauza unui mediu de acces şi de securitate din ce în ce mai complex", a mai spus Otunbayeva.

Interdicţia guvernului taliban ca femeile să lucreze în organizaţii neguvernamentale (ONG-uri) nu reprezintă singurul obstacol importat pentru a se ajunge la populaţiile vulnerabile, a mai spus ea, exprimându-şi îngrijorarea că "personalul feminin care lucrează pentru ONU ar putea fi, de asemenea, interzis".

Otunbayeva a subliniat, de asemenea, că livrarea ajutorului umanitar este afectată de îngrijorările crescânde cu privire la ameninţarea reprezentată de gruparea Statul Islamic (IS) în Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.