Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU face apel la Israel şi la Hamas `să se îndepărteze de marginea prăpastiei`

captura YouTube
Israel Gaza Ciseiordania

Trimisul special al ONU pentru Orientul Mijlociu, Nickolay Mladenov, a făcut apel vineri la Israel şi la Hamas "să se îndepărteze de marginea prăpastiei" în urma unei escaladări a violenţelor în Fâşia Gaza care s-a soldat cu moartea a patru palestinieni, relatează AFP.

"Fiecare în Fâşia Gaza trebuie să se îndepărteze de marginea prăpastiei. Nu săptămâna viitoare. Nu mâine. Imediat!", a scris Mladenov pe contul său de Twitter.

"Cei care vor să provoace un război între palestinieni şi israelieni nu trebuie să reuşească", a adăugat el.

În cursul serii, trei rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel, potrivit armatei israeliene. "Dacă Hamas continuă tirurile sale de rachete, Israelul va reacţiona mult mai dur decât cred (liderii Hamas)", a avertizat ministrul apărării, Avigdor Lieberman.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a avut consultări vineri seară cu şeful statului major general, generalul Gadi Eisenkot, şi Avigdor Lieberman, la Ministerul Apărării.

Doi palestinieni au fost ucişi în apropiere de Khan Younes, în sudul Fâşiei Gaza, în lovituri aeriene israeliene care au vizat un post de observaţie al Hamas, potrivit unor surse de securitate şi Ministerului Sănătăţii din Gaza. Un al treilea palestinian a fost ucis într-un bombardament la Rafah, tot în sudul Fâşiei Gaza, a adăugat ministerul.

Ramura militară a Hamas a anunţat într-un comunicat că cei trei palestinieni erau "combatanţi" membri ai acestei organizaţii.

Un al patrulea palestinian a fost ucis de tiruri ale soldaţilor israelieni în apropierea zonei de frontieră de la est de oraşul Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.