Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU felicită Brazilia pentru organizarea Jocurilor Olimpice

ban ki-moon

Secretarul general al Naţiunilor Unite Ban Ki-Moon a felicitat luni Brazilia, oraşul Rio de Janeiro, poporul brazilian, comitetul local de organizare şi Comitetul Olimpic Internaţional pentru încheierea cu succes a Jocurilor Olimpice, relatează agerpres.ro

Într-o declaraţie de presă prezentată de purtătorul de cuvânt Stephane Dujarric, secretarul general şi-a exprimat profunda apreciere pentru "ospitalitatea, diversitatea şi abilităţile poporului brazilian şi ale lumii sportului", dovedite la primele Jocuri Olimpice organizate în America de Sud.

Fostă prezentatoare PRO TV, clipe de spaimă în avion: Și-a pierdut cunoștința


Ban a menţionat cu plăcere onoarea de a fi participat la ceremonia de deschidere şi la ştafeta torţei olimpice, vizita sa în satul olimpic şi prezenţa ca spectator la câteva evenimente, a afirmat Dujarric. 

Totodată, secretarul general al ONU a apreciat realizarea istorică şi a încurajat toţi participanţii "să asigure efectele de dezvoltare sustenabilă ale Jocurilor şi să construiască pe baza lor". 

El a reamintit şi întâlnirea cu cei 10 membri ai echipei olimpice a refugiaţilor, care a participat la Jocuri sub steagul olimpic, cu sprijinul agenţiei ONU pentru refugiaţi, atrăgând atenţia lumii asupra crizei globale a refugiaţilor. Deşi nu au câştigat nicio medalie, ei au jucat prin simpla prezenţă rolul de simbol al speranţei pentru cei 60 de milioane de refugiaţi din întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.