Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU încearcă relansarea procesului politic în Libia

CNBC.com
Libia

Emisarul ONU în Libia, Ghassan Salamé a încercat marţi, la Tripoli, în cadrul convorbirilor cu oficiali ai Guvernului de Uniune Naţională (GNA) să relanseze procesul politic aflat în impas de la începutul ofensivei asupra capitalei libiene, iniţiate pe 4 aprilie de mareşalul Khalifa Haftar, transmite AFP preluat de agerpres.

Ghassan Salamé a discutat separat cu şeful GNA Fayez al-Sarraj şi cu vicepremierul Ahmed Meitig, a anunţat Misiunea ONU în Libia (Manul) pe contul său de Twitter.

Discuţiile au vizat în special "mijloacele de reluare a dialogului politic", a informat misiunea ONU, fără a furniza alte detalii.

După aproape două luni de ofensivă asupra capitalei, trupele mareşalului Haftar continuă să fie blocate la intrarea în Tripoli, poziţiile acestora rămânând neschimbate.

Luptele începute pe 4 aprilie s-au soldat până în prezent cu peste 653 de morţi, dintre care 41 de civili, precum şi cu peste 3.500 de răniţi, dintre care peste 100 de civili, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Conform datelor ONU, luptele au provocat strămutarea a 91.000 de persoane.

Cele două tabere refuză negocierea unei încetări a focului.

GNA, recunoscut de comunitatea internaţională, cere retragerea forţelor mareşalului Haftar pe poziţiile iniţiale, în regiunea de sud-est a ţării. Mareşalul Haftar susţine că luptă împotriva teroriştilor şi refuză să se retragă, ceea ce ar însemna acceptarea unei înfrângeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.