Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU:Moscova a blocat prin veto un proiect de rezoluţie privind ancheta asupra armelor chimice din Siria

moscow times
rusia, militar, siria

Rusia a blocat marţi prin veto un proiect de rezoluţie prezentat de Statele Unite ale Americii în Consiliului de Securitate al ONU care viza prelungirea cu un an a anchetei privind utilizarea de arme chimice în Siria, relatează AFP. Aceasta este a noua oară când Moscova şi-a folosit dreptul de veto pentru a-şi proteja aliatul sirian.

Rusia s-a opus reînnoirii mandatului experţilor ONU şi ai OIAC (Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice) însărcinaţi cu ancheta privind utilizarea de arme chimice în Siria. Mandatul acestora expiră pe 18 noiembrie. Experţii urmează să prezinte joi, 26 octombrie, în Consiliul de Securitate al ONU un raport privind atacul cu gaz sarin comis pe 4 aprilie la Khan Sheikhun, mic oraş din nordul Siriei, soldat cu peste 80 de morţi, între care numeroşi copii şi femei, conform Agerpres.

După blocarea rezoluţiei prin veto de către Rusia, ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, a acuzat Moscova că se află din nou 'de partea dictatorilor şi a teroriştilor care folosesc aceste arme'. 'Rusia a demonstrat încă o dată că va face tot posibilul pentru a se asigura că regimul barbar (al preşedintelui sirian Bashar al-)Assad nu va plăti niciodată pentru utilizarea substanţelor chimice ca arme', a adăugat ea. Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a acuzat la rândul său Statele Unite şi aliaţii săi că au cerut un vot cu scopul de a 'arăta cu degetul şi de a dezonora Rusia' şi a afirmat că 'lipsa dovezilor' în ancheta asupra incidentului de la Khan Sheikhun este 'ridicolă'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.