Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU oferă Venezuelei ajutoare alimentare şi medicale

monusco.unmissions.org
ONU Natiunile Unite

Organizaţia Naţiunilor Unite a oferit sâmbătă Venezuelei ajutoare în domeniile alimentar şi medical, afectate de criza economică, informează AFP.

După o întâlnire la Caracas cu preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, coordonatorul ONU pentru Venezuela, Peter Grohmann, a declarat că "există subiecte urgente în sănătate, alimentaţie, subiecte privind protecţia şi altele". Prin cooperarea cu ONU, s-ar putea găsi fonduri suplimentare faţă de cele disponibile prin Programul Alimentar Mondial, care şi-a exprimat deja interesul pentru Venezuela, a adăugat el. În octombrie 2018, UNICEF a alocat Venezuelei 32 de milioane de dolari pentru reducerea mortalităţii materne şi infantile şi pentru protecţia copiilor, reaminteşte AFP.

Cooperarea are rolul de a răspunde nevoilor populaţiei, care suferă din cauza unei "conjuncturi complicate", a explicat Grohmann.

Maduro a răspuns că solicită sprijinul pentru întregul sistem alimentar, care a constituit o problemă începând din 2016.

Guvernul socialist de la Caracas neagă însă existenţa unei crize umanitare şi pune blocajul economic pe seama sancţiunilor SUA, care împiedică importul de alimente şi medicamente. În timpul preşedinţiei lui Maduro, economia venezueleană s-a contractat la jumătate, iar în 2019, potrivit Fondului Monetar Internaţional, urmează să mai scadă cu 5%. Ţara este afectată şi de hiperinflaţie, care după estimările FMI va atinge anul acesta 10 milioane de procente.

Preşedintele Maduro a fost reales în 20 mai anul trecut, după un scrutin contestat de opoziţie şi de o parte din comunitatea internaţională, şi şi-a început joi al doilea mandat de şase ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.