Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU: Precipitaţiile provocate de furtuna tropicală Harvey, asociate cel mai probabil cu schimbările climatice

uragan

Volumul deosebit de mare al precipitaţiilor provocate de furtuna tropicală Harvey este cel mai probabil asociat cu schimbările climatice generate de încălzirea globală, un fenomen care duce la creşterea cantităţii de umezeală din atmosfera Terrei, a anunţat marţi Organizaţia Meteorologică Mondială, un organism specializat din cadrul ONU, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Harvey, o furtună cu deplasare lentă, a provocat inundaţii catastrofale în Texas, unde a ucis cel puţin nouă persoane, şi a generat evacuări în masă în Houston, un oraş a cărui activitate a fost complet paralizată. Houston ocupă locul al patrulea în topul celor mai populate oraşe din Statele Unite. 

"Schimbările climatice înseamnă că atunci când avem un eveniment precum Harvey, cantitatea de precipitaţii va fi cel mai probabil mai mare decât echivalentul său din condiţii obişnuite", a declarat Clare Nullis, purtătoare de cuvânt a Organizaţiei Meteorologice Mondiale, în cadrul unei şedinţe ce a avut loc la sediul ONU din Geneva. 

"Schimbările climatice duc foarte probabil la creşterea precipitaţiilor asociate", a adăugat ea, precizând că în anumite zone, precipitaţiile generate de furtuna Harvey ar putea să depăşească 1,2 metri cubi pe oră şi că Serviciul Naţional de Meteorologie din Statele Unite a trebuit să introducă o nouă culoare în graficele sale pentru a exemplifica în mod corect volumul ploilor căzute în ultimele zile în această regiune americană. 

"Schimbările climatice nu provoacă cicloane tropicale. Acestea din urmă au existat dintotdeauna. Relaţia dintre modificările climatice şi frecvenţa uraganelor şi a cicloanelor tropicale nu este clară, este nevoie încă de multe studii care să analizeze acest aspect", a spus Clare Nullis. 

Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să viziteze statul Texas în cursul zilei de marţi. 

În iunie, Donald Trump a anunţat că Statele Unite se vor retrage din Acordul pentru climă de la Paris, declanşând un val de critici pe plan internaţional. În această lună, preşedintele Trump a anulat reglementările de mediu referitoare la proiectele unor construcţii finanţate de Guvern în zonele predispuse la inundaţii, în cadrul unui proiect al administraţiei sale ce vizează cheltuirea sumei de 1 triliard de dolari pentru a repara infrastructura îmbătrânită din Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.