Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU protestează împotriva noului cod penal din Brunei care prevede uciderea cu pietre a homosexualilor - Un regres grav privind protecţia drepturilor omului

Agerpres
ONU Viena

Organizaţia Naţiunilor Unite a protestat luni împotriva pedepselor "crude şi inumane" prevăzute în noul cod penal care urmează să intre în vigoare săptămâna aceasta în Brunei, transmite AFP potrivit Agerpres.

În sultanatul din sud-estul Asiei se va aplica pedeapsa cu moartea prin lapidare pentru homosexuali şi pentru infracţiunea de adulter, conform legii islamice.

"Fac apel la guvern să suspende intrarea în vigoare a noului cod penal draconic care, dacă ar fi aplicat, ar marca un regres grav privind protecţia drepturilor omului" în Brunei, a declarat înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, într-un comunicat citat de France Presse.

De miercuri, în Brunei, persoanele care au relaţii homosexuale vor putea fi ucise prin biciuire sau cu pietre. În vechiul cod penal, relaţiile consimţite între persoane de acelaşi sex se pedepseau cu 10 ani de închisoare.

La sfârşitul săptămânii trecute, actorul american George Clooney a făcut apel la boicotarea hotelurilor de lux deţinute de sultanul din Brunei. Duminică, demersul vedetei de la Hollywood a fost susţinut şi de cântăreţul britanic Elton John, care s-a căsătorit în 2014 cu partenerul său, David Furnish. Clooney a indicat nouă hoteluri de cinci stele din Anglia, Franţa, Italia şi California, deţinute de agenţia de investiţii Hassanal Bolkiah, care aparţine sultanului cunoscut ca unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.