Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU refuză să facă lumină în scandalul exploziilor de la Nord Stream. Explicația: 'Nu avem mandat pentru a investiga incidentele'

romania.europalibera.org
onu

ONU a anunţat că nu deţine mandat pentru a investiga incidentele, care au provocat distrugeri la conductele Nord Stream. În momentul de faţă, ONU nu are prerogativele de a investiga exploziile produse la gazoductele Nord Stream și Nord Stream 2, a declarat marți, în cadrul unui briefing, Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al Secretarului general al ONU, scrie Rador.

'Pentru a efectua o anchetă, în cazul în care nu avem mandat și este evident că nu-l avem, avem nevoie de o permisiune la nivel legislativ', a specificat Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al secretarului general ONU, fără a preciza însă cum poate fi obținută o astfel de permisiune.

Duma de Stat a Rusiei intenționează să se adreseze către ONU, cu o propunere de a desfășura de urgență o anchetă internațională asupra incidentului din Marea Baltică, produs la gazoductele Nord Stream.

Proiectul Dumei (296121-8) a fost postat marți, în baza de date a activității legislative a Camerei inferioare a Parlamentului rus.

După cum se preconizează, Duma va examina acest proiect de recurs la reuniunea de joi, 16 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.