Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU: Securitatea in Europa pusa in pericol. Ce a afectat-o

Conflictul din estul Ucrainei a pus în pericol securitatea și stabilitatea în Europa și a readus la viață fantomele "războiului rece", a declarat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, într-un discurs susținut joi în fața Adunării Generale, în care a făcut bilanțul pe anul trecut, potrivit TASS.

El a menționat, de asemenea, o serie de alte provocări cu care se confruntă la ora actuală comunitatea internațională. Printre acestea, secretarul general a numit amenințarea teroristă în creștere în Orientul Mijlociu, precum și epidemia provocată de virusul Ebola.

În același timp, a menționat Ban Ki-moon, haosul în Libia continuă, nu există niciun progres în soluționarea conflictului din Siria, care continuă deja de aproape cinci ani, în timp ce eforturile de soluționare a conflictului israeliano-palestinian sunt în impas.

Comentând cu privire la decizia statului Palestina de a adera la Curtea Penală Internațională (CPI), el a subliniat că acest pas nu ar trebui să fie legat de soluționarea conflictului bilateral, îndemnând palestinienii și israelienii la dialog și la abținerea de la acțiuni provocatoare.

2014, a spus Ban Ki-moon, a reprezentat un test serios pentru diplomație și umanism, în contextul declanșării mai multor conflicte și a escaladării sentimentelor extremiste. "A fost un al tulburărilor", a spus secretarul general al Națiunilor Unite, adăugând că s-au înregistrat și unele progrese, precum eliminarea arsenalului de arme chimice în Siria.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.