Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU şi Autoritatea Palestiniană au făcut luni apel la un ajutor de 350 de milioane de dolari pentru palestinieni anul viitor

mahmoud abbas

ONU şi Autoritatea Palestiniană au făcut luni apel la un ajutor de 350 de milioane de dolari pentru palestinieni anul viitor, spunând că ar fi nevoie de mai mult, dar că trebuie să fie realiste în contextul în care finanţările au ajuns la un minim istoric, relatează Reuters preluată de Agerpres

Planul de ajutor umanitar pentru 2019 evidenţiază 203 proiecte care ar urma să fie desfăşurate de 88 de grupuri diferite, printre care agenţii ale ONU şi organizaţii neguvernamentale.

Planul estimează la 1,4 milioane de persoane numărul palestinienilor care au cel mai mult nevoie de alimente, îngrijiri medicale, adăpost, apă şi salubrizare, a spus Jamie McGoldrick, coordonator umanitar al ONU pentru Fâşia Gaza, Cisiordania şi Ierusalimul de Est.

"Organizaţiile umanitare se confruntă cu provocări fără precedent, printre care o finanţare aflată la un minim istoric şi înmulţirea atacurilor pentru delegitimizarea acţiunii umanitare", a precizat el într-un comunicat comun publicat luni, înainte de lansarea apelului la ajutor la Ramallah, în Cisiordania ocupată de Israel.

Deşi "este nevoie de o asistenţă mult mai mare", a spus McGoldrick, planul "reflectă ceea ce putem obţine în mod realist în acest context extrem de restrictiv".

În ultimul an, SUA şi-au tăiat finanţarea pentru palestinieni, inclusiv pentru agenţia ONU care oferă servicii unui număr de cinci milioane de refugiaţi palestinieni.

SUA au promis 365 de milioane de dolari pentru această agenţie în 2018, dar au plătit numai o primă tranşă de 60 de milioane de dolari, după care în august au anunţat că vor opri viitoarele donaţii.

Decizia a fost în bună măsură văzută ca un mijloc de a presa conducerea palestiniană să reintre în negocierile de pace cu Israelul, blocate din 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.