Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU şi OSCE cer Turciei anularea condamnării la închisoare pe viaţă a trei jurnalişti

Preparations for OSCE Ministerial Council in Sofia

Turcia ar trebui să anuleze decizia de condamnare pe viaţă a trei ziarişti renumiţi, acuzaţi de legături cu tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, au afirmat vineri experţi ai ONU şi OSCE în domeniul libertăţii presei, relatează Reuters. 'Aceste sentinţe dure sunt inacceptabile şi un atac fără precedent asupra libertăţii de exprimare şi asupra mass-mediei din Turcia', au spus David Kaye şi Harlem Desir, într-o declaraţie comună publicată de biroul ONU pentru drepturile omului, conform Agerpres.

Un tribunal din Turcia a condamnat vineri la închisoare pe viaţă trei ziarişti renumiţi - fraţii Ahmet şi Mehmet Altan şi jurnalista Nazli Ilicak, care au negat toţi orice implicare în puciul eşuat din 15 iulie 2016.

Alţi trei coacuzaţi au fost de asemenea condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru tentativă de abolire a Constituţiei şi răsturnare a guvernului.

Tentativa de lovitură de stat a fost imputată de Ankara predicatorului Fethullah Gülen, instalat în SUA şi care respinge orice implicare. De atunci, guvernul a lansat o campanie de represiune fără precedent care, în afară de presupuşii susţinători ai lui Gülen, a afectat şi opozanţi politici ai preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi mass-media. Peste 50.000 de persoane au fost arestate şi peste 140.000 au fost demise sau suspendate din posturi. Turcia ocupă locul 155 din 180 în clasamentul libertăţii presei stabilit de Reporteri fără Frontiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.