Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU, somat să depună mai multe eforturi pentru combaterea foametei şi a sărăciei în timpul pandemiei

ONU

Comunitatea globală trebuie să facă mai mult pentru a combate foametea, sărăcia şi inegalitatea în contextul în care criza alimentară mondială se înrăutăţeşte în pandemie, a transmis duminică organizaţia caritabilă de apărare a drepturilor copiilor World Vision, potrivit DPA, potrivit Agerpres.

Aproximativ 820 de milioane de persoane suferă de foamete şi unul din şapte copii este subnutrit, a precizat ONG-ul înainte de celebrările de la New York pentru marcarea a 75 de ani de la crearea ONU.

Obiectivul de a reduce decesele în rândul copiilor nu este abordat cu eforturi de durată, a declarat Marwin Meier, din partea World Vision Germania.

Numai în 2019, 5,2 milioane de copii au murit înainte să împlinească vârsta de cinci ani, din cauza foametei, pneumoniei, complicaţiilor la naştere, diareei sau malariei.

"Efectele secundare ale pandemiei de COVID-19 ne da şi mai mult înapoi", a spus Meier, invocând suspendarea campaniilor de vaccinare, presiunea asupra sistemelor de sănătate şi întreruperile în programele de nutriţie pentru copii.

Progresele obţinute cu mare greutate sunt acum în pericol, a mai declarat el.

Pandemia de coronavirus a aruncat în sărăcie un număr suplimentar de 150 de milioane de copii, conform UNICEF.

Numărul copiilor care trăiesc în familii sărace în ţări cu venituri mici şi medii ar putea creşte cu 15%, ajungând la 1,2 miliarde, a adăugat Fondul ONU pentru copii.

World Vision cere eforturi mai mari pentru a se combate cauzele profunde ale sărăciei, foametei şi inegalităţii şi pentru a se extinde sistemele de sănătate şi securitate socială, pentru a se îmbunătăţi accesul la educaţie şi pentru dezvoltarea unor sisteme agricole şi alimentare sustenabile.

Organizaţia caritabilă face apel de asemenea la egalitatea de gen şi la un comerţ echitabil, înaintea Adunării Generale a ONU care începe marţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.