Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU strânge și mai strâns cureaua. Ce decizie a luat pentru a reduce costurile la încălzire

John Minchillo/AP
onu

Organizaţia Naţiunilor Unite a amânat deschiderea cu o săptămână a sediului său de la Geneva după vacanţa de Crăciun pentru a reduce costurile la încălzire, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a ONU, relatează dpa, conform AGERPRES.

Palatul Naţiunilor va rămâne în mare parte închis până pe 15 ianuarie cu scopul de a reduce cheltuieile pentru încălzire şi alte costuri, a spus ea. Conferinţele de presă vor avea loc online.

Lipsa de bani a determinat ONU să oprească, din toamna anului trecut, funcţionarea scărilor rulante şi a unor ascensoare în clădirea de mari dimensiuni.

Un număr de ţări membre ale ONU nu şi-au plătit cotizaţiile la timp şi, deşi acest lucru s-a mai întâmplat în trecut, creşterea preţurilor la energie a exacerbat criza financiară.

Clădirea în stil Art Déco a fost construită pentru Liga Naţiunilor, predecesorul ONU, între 1929 şi 1938, şi a fost extinsă în anii 1970. Lucrări majore de renovare a clădirii au avut loc din 2017, după ce Adunarea Generală a ONU a aprobat costurile estimate la aproximativ 1 miliard de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.