Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU trimite experţi în Arabia Saudită pentru a ancheta atacurile care au vizat instalaţiile petroliere

Agerpres
ONU Viena

Experţi ai ONU sunt aşteptaţi în Arabia Saudită pentru a efectua o anchetă internaţională asupra atacurilor care au vizat sâmbătă două instalaţii petroliere, informează miercuri AFP citând surse diplomatice, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Este foarte bine să fie efectuată o anchetă internaţională" în acest caz, a subliniat una dintre aceste surse sub acoperirea anonimatului. Experţii sunt pe drum sau poate chiar au ajuns, a precizat un alt diplomat.

Mandatul acestor experţi se bazează pe rezoluţia care a sprijinit acordul nuclear din 2015 cu Iranul şi pe rezoluţia care a decretat un embargo asupra vânzărilor de arme în Yemen, au precizat diplomaţii.

Prima rezoluţie, adoptată în 2015, prevede posibilitatea de a trimite experţi din cadrul departamentului politic al ONU imediat ce elemente de armament fabricate în Iran sunt găsite într-o ţară.

Rezoluţia privind Yemenul, adoptată tot în 2015, prevede crearea unui comitet de experţi însărcinat cu aplicarea embargoului asupra armelor.

Acest comitet prezintă rapoarte cu regularitate. Experţii săi au fost sesizaţi din cauza revendicării de către rebelii houthi a responsabilităţii privind atacurile comise sâmbătă, a precizat o sursă diplomatică

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.