Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU: Violenţa împotriva copiilor în Siria a crescut dramatic de la începutul anului

www.un.org
copii siria

Violenţa împotriva copiilor în Siria a crescut dramatic de la începutul anului, a afirmat vineri un oficial al Naţiunilor Unite, citat de dpa, potrivit Agerpres.

Peste 600 de copii au fost ucişi sau mutilaţi până în prezent în 2018, a arătat Virginia Gamba, reprezentant special al ONU pentru situaţia copiilor din conflictele armate. 

Aceasta a precizat că, doar în primul trimestru din acest an, numărul copiilor ucişi sau mutilaţi a crescut cu aproximativ 350% faţă de trimestrul anterior.

Citește și: Donald Trump si-a convocat consilierii în securitate cibernetică pentru a discuta despre siguranța alegerilor generale

Potrivit datelor culese de ONU, mai mult de 7.000 de copii au fost ucişi de la începutul conflictului, în martie 2011, în Siria. 

"Trebuie să subliniez că acesta este bilanţul verificat, informaţiile neverificate reflectă cifre care trec de 20.000 de victime în rândul copiilor", a adăugat reprezentanta ONU. 

Cea mai rea situaţie pentru copii se înregistrează în regiunile Afrin, Idlib şi Ghouta de Est şi în oraşele Hama şi Daraa. Peste 60 de şcoli şi 100 de spitale şi unităţi medicale au fost atacate de la începutul anului, conform informaţiilor prezentate de Gamba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.