Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU vrea un miliard de dolari pentru victimele Boko Haram din Nigeria

France 24
boko haram

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a lansat joi un apel pentru colectarea unor fonduri în valoare de peste un miliard de dolari pentru a ajuta cele peste şase milioane de victime ale insurecţiei grupării jihadiste Boko Haram în nord-estul Nigeriei, relatează AFP. Coordonatorul umanitar în Nigeria, Edward Kallon, a afirmat că ''un ajutor vital de urgenţă pentru populaţiile cele mai vulnerabile'' în statele nigeriene Borno, Yobe şi Adamawa reprezintă ''o prioritate imediată'', conform Agerpres.

Apelul pentru colectarea de fonduri permite de asemenea ameliorarea programelor de ajutor aflate deja în derulare şi sporeşte capacitatea organismelor locale de ajutor pentru a răspunde cerinţelor pe termen lung, a adăugat el.

''Va fi nevoie de 1,05 miliarde de dolari pentru a răspunde cerinţelor cu caracter umanitar în cazul a 6,1 milioane de persoane'', a indicat Kallon în cursul prezentării la Abuja a unui plan de răspuns umanitar în Nigeria pentru 2018.

El a reamintit cu această ocazie că apelul pentru strângerea de fonduri lansat în 2017, pentru un miliard de dolari, a avut ca rezultat obţinere de finanţări ce au acoperit această sumă în proporţie de 70 %, astfel că în Nigeria avem ''unul dintre apelurile de colectare de fonduri cele mai bine finanţate din lume''.

ONU, spre deosebire de alte organizaţii, a avertizat deja în legătură cu efectele negative ale subfinanţării răspunsului umanitar în faţa rebeliunii islamiste.

Insurecţia declanşată de Boko Haram în 2009 şi reprimarea ei de către armată s-au soldat cu cel puţin 20.000 de morţi şi 2,6 milioane de persoane strămutate şi au provocat o criză umanitară teribilă în nord-estul Nigeriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.