Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Onward' este noua animaţie a studioului Pixar, un film despre relația tată-fiu

The Guardian
onward pixar

Pixar a realizat filme despre jucării, peşti, roboţi în spaţiu şi maşini, iar în cea mai recentă producţie a sa, ''Onward'', se aventurează în lumea relaţiei dintre taţi şi fii, relatează Reuters.

Deşi acţiunea filmului se petrece într-o lume fantastică populată de elfi, unicorni, zâne şi centauri, povestea este profund personală pentru scenaristul şi regizorul Dan Scanlon, conform Agerpres.ro.

Citește și: SURSE - PNL intră în formație de luptă: lista miniștrilor vehiculați pentru CJ și reședințele de județ

''Onward'', care are săptămâna aceasta lansarea la nivel mondial, spune povestea fraţilor elfi Barley şi Ian Lightfoot, acesta din urmă primind la aniversarea de 16 ani o baghetă magică cu care cei doi îl pot aduce înapoi la viaţă, pentru o zi, pe tatăl lor.

Vraja ia însă o întorsătură greşită, iar tatăl lor se întoarce în lumea celor vii doar de la talie în jos, fraţii alegându-se astfel cu o pereche de pantaloni animaţi, lipsită de capacitatea de a vorbi sau de a vedea. Cei doi trebuie să caute astfel un alt obiect magic care să ajute la apariţia restului corpului tatălui lor.

Scanlon a declarat că a fost inspirat în realizarea acestui film de dorinţa lui şi a fratelui său de a-şi cunoaşte tatăl, care a murit într-un accident de maşină când el avea doar 1 an, iar fratele său 3 ani. ''Este o terapie totală pentru care nu-mi vine să cred că Pixar a plătit'', a spus Scanlon râzând. ''Este atât de ilustrativ pentru Pixar să dorească să facă ceva atât de insignifiant, de real, de adevărat. Nu mă pot gândi la niciun alt loc în care să fi putut face ceva de acest gen şi în care să fim la fel de susţinuţi aşa cum am fost tot timpul'', a adăugat el.

Citește și: Klaus Iohannis, despre activitatea MAI: Deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018

Scanlon l-a dus pe fratele său să vadă filmul în avanpremieră, un moment care s-a dovedit emoţionant. ''Mi-a oferit cea mai lungă îmbrăţişare din viaţa lui şi din viaţa mea. Suntem băieţi din Midwestern (vestul mijlociu al SUA - n.a.), aşa că nu au existat multe lacrimi vărsate imediat, dar în felul nostru ciudat de a ne lovi pe urmăr, a fost destul de special şi minunat'', a povestit Scanlon.

Vocea fraţilor este asigurată de actorul ''Spider-Man'' Tom Holland şi de Chris Pratt, din ''Guardians of the Galaxy'', care joacă rolul fratelui mai mare.

Cea mai recentă animaţie a studioului Pixar, ''Onward'', a avut premiera internaţională în afara competiţiei Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2020, în secţiunea Berlinale Special.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.