Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oparațiune de succes a armatei pakistaneze - Patru soldaţi iranieni deţinuţi de o grupare extremistă din Pakistan au fost eliberaţi

Global Village Space
iran pakistan

Patru soldaţi iranieni deţinuţi de o grupare extremistă au fost eliberaţi în Belucistan, provincie instabilă din sud-vestul Pakistanului, la graniţa cu Iranul şi Afganistanul, a anunţat joi armata pakistaneză, informează AFP preluată de Agerpres.

Operaţiunea de salvare s-a desfăşurat în districtul Chagi, vast teritoriu arid la frontiera celor trei ţări. "După schimburi de focuri, cei patru iranieni au fost găsiţi", se spune în comunicatul armatei.

Potrivit comunicatului, care nu precizează nici data de eliberare, nici despre ce grupare extremistă este vorba, militarii vor fi predaţi autorităţilor iraniene.

În octombrie anul trecut, gruparea Jaish al-Adl ("armata justiţiei", jihadistă şi separatistă) a capturat 12 membri ai forţelor de securitate iraniene lângă frontiera pakistaneză. Cinci dintre ei au fost eliberaţi şi predaţi Iranului de către Islamabad.

Relaţiile între cele două ţări vecine s-au tensionat recent, când Teheranul a acuzat Islamabadul că susţine Jaish al-Adl, după ce gruparea a revendicat la mijlocul lui februarie un atentat sinucigaş în care au fost ucişi 27 de soldaţi iranieni.

Considerată organizaţie teroristă de Teheran, Jaish al-Adl a fost formată în 2012 de foşti membri ai unei organizaţii sunite extremiste, care au desfăşurat o rebeliune în Sistan-Belucistan până în 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.