Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPEC și statele aliate au pus punct discuțiilor tensionate - decizie cu privire la producția de petrol: 'Nu este scenariul de coşmar de care s-a temut piaţa'

OPEC
OPEC

OPEC şi statele aliate au convenit joi, după mai multe zile de discuţii tensionate, să crească producţia de petrol cu 500.000 de barili pe zi, de la începutul lunii ianuarie. În acest fel, totalul reducerilor de producţie ale ţărilor participante va scădea din 2021 de la 7,7 milioane de barili de petrol pe zi la 7,2 milioane de barili pe zi, relatează CNBC, conform news.ro.

Înaintea reuniunii, majoritatea aşteptărilor erau că OPEC+ va menţine reducerile de producţie la 7,7 milioane de barili de petrol pe zi cel puţin până în martie.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, dă de pământ cu PNL: 'Doar o prezenţă puternică a USR-PLUS în guvern va pune presiune destulă pe vechiul sistem'

“500.000 de barili pe zi nu este scenariul de coşmar de care s-a temut piaţa, dar nu este ceea ce era aştepta acum câteva săptămâni”, a declarat un analist al Rystad Energy, Paola Rodriguez Masiu.

În urma informaţiilor referitoare la acord, preţul petrolului Brent a închis în urcare cu 1%, la 48,71 dolari pe baril, iar petrolul american West Texas Intermediate a avansat cu 0,8%, la 45,64 dolari pe baril.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.