Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune de proporții a DIICOT Timișoara - Percheziții la o rețea de trafic de migranți

diicot

Operațiune de proporții a DIICOT Timișoara în această dimineață – ofițerii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate împreună cu cei din trupele speciale al Poliției Timiș au descins la 15 locații din Timiș și Arad, anunță pressalert.ro. De mai multe luni, investigatorii au monitorizat o grupare care era specializată în asigurarea tranzitului prin România al migranților și trimiterea acestora către statele din vestul Europei. Segmentul românesc era parte a unei rețele europene, din care făceau parte inclusiv cetățeni de origine arabă cu reședința în state din UE.

Ana Birchall, declarații de presă despre extrădarea lui Radu Mazăre

Prețul plătit de un migrant din Siria sau Irak de a ajunge din țara de origine la destinație era între 12.000 și 15.000 de euro. Migranții erau racolați încă din Turcia și aduși în România prin Bulgaria și Serbia. Când se adunau 80-90 de persoane, rețeaua avea la dispoziție mai multe TIR-uri pentru a-i scoate din România. Majoritatea grupurilor de migranți erau scoase din țară prin punctele vamale, aceștia fiind ascunși în TIR-uri, printre mărfuri. În timpul anchetei, mai multe grupuri au fost monitorizate și reținute, în total fiind traficate peste 300 de persoane.

În România, rețeaua era structurată pe mai multe paliere – coordonatori, transportatori și călăuze, liderul segmentului din țara noastră fiind un cetățean sirian, care-și găsise adăpost într-o garsonieră dintr-un bloc de pe strada Louis Pasteur din Timișoara. Acesta a fost reținut în această dimineață. În județul Arad, anchetatorii au descoperit într-o casă un grup de migranți care urma să fie scos din țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.