Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPERAȚIUNE secretă a Armatei israeliene în Yemen

jpost.com
refugiati

Israelul a reuşit în ultimele zile să scoată din Yemenul aflat în plin război civil 19 evrei aflaţi printre ultimii supravieţuitori ai uneia dintre cele mai vechi comunităţi de evrei din lume, a anunţat luni Agenţia evreiască, citată de The Jerusalem Post

Această operaţiune secretă, care a fost finalizată în noaptea de duminică spre luni, încheie 'misiunea istorică' care a început în 1949 şi a constat în aducerea în Israel a evreilor din Yemen, a precizat într-un comunicat Agenţia evreiască pentru Israel. În jur de 50 de evrei continuă să trăiască în Yemen, dintre care circa 40 în capitala Sanaa, dar au decis să rămână în această ţară.

'Agenţia evreiască a salvat în jur de 200 de evrei în urma unor operaţiuni secrete în ultimii ani, dintre care mai multe zeci în cursul ultimelor luni, pe măsură ce numărul atacurilor asupra comunităţii evreieşti creştea şi ţara (Yemenul - n.r.) aluneca în război civil', se menţionează în comunicat. 

Agenţia evreiască a jucat un rol capital în crearea statului Israel şi în imigrarea şi primirea a milioane de evrei. 

Din 1949, această organizaţie a 'adus comunitatea evreiască din Yemen la ea acasă în Israel. Această misiune istorică se încheie astăzi', a explicat şeful său, Natan Sharansky, într-un comunicat. 

După crearea statului Israel, Agenţia evreiască pentru Israel, care până în 1948 a fost guvernul de facto al poporului israelian, a devenit un organism public al executivului de la Tel Aviv care răspunde de imigraţia din Diaspora şi de primirea noilor imigranţi. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.