Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune uriașă în Italia: 48 de mafioți au fost arestați

Un număr de 48 de membri ai mafiei calabreze 'Ndrangheta au fost arestaţi, a anunţat marţi procurorul naţional antimafia al Italiei, Franco Roberti, citat de AFP.

Acuzaţi de trafic de arme şi droguri, cei 48 de membri a două clanuri ale 'Ndrangheta au mai activat şi pe o piaţă ilegală cu flori în Olanda, dar şi în comerţul ilegal cu ciocolată Lindt furată.

'Ndrangheta dă dovadă 'de o mare flexibilitate, ea se adaptează pieţelor care îi oferă cele mai multe oportunităţi', explică procurorul adjunct al Romei, Michele Prestipino.

Lucrând în colaborare cu Parchetul din Amsterdam, poliţia italiană a descoperit numeroase ramificaţii în Olanda a unuia dintre cele două clanuri, în special în domeniul comerţului cu flori. 'Această operaţiune a demonstrat că familiile din 'Ndrangheta dispun astăzi de mijloacele financiare şi umane pentru a activa în afara zonelor de origine ale acestora', a subliniat procurorul Michele Prestipino.

Astfel, una dintre familiile mafiote, implantată în provincia Latina (nu departe de Roma), a preluat controlul asupra unei mari părţi din piaţa de flori a Olandei, unde a comercializat en-gros flori şi plante provenite din pepinierele din sudul Italiei, adaugă procurorul citat. Pe baza acestei structuri, clanul mafiot a profitat de reţeaua logistică solidă creată pentru a gestiona alte activităţi ilicite, cum ar fi traficul cu marijuana şi cocaină.

Dar 'Ndrangheta nu s-a mulţumit cu toate acestea şi a intrat şi pe piaţa ciocolatei. Prin urmare, unul dintre clanuri a strecurat peste 250 de tone de ciocolată marca Lindt în Italia, Polonia, Austria şi Elveţia. Acest stoc, în valoare de circa şapte milioane de euro, a fost furat din Italia la sfârşitul anului trecut.

Originară din Calabria, 'Ndrangheta este în prezent cea mai puternică grupare mafiotă în Italia şi în acelaşi timp cea mai activă în Europa, activităţile ei predilecte fiind traficul cu arme şi droguri, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.