Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiunea anti-Kovesi. Ce urmăresc de fapt `DEZVĂLURILE` ghidonate

stanford.com
analiza

Zi de zi suntem bombardați cu ”DEZVĂLUIRI” și episoade fără număr despre aduceri-aminte selective, ale diverselor persoane răsfățate în timpul mandatelor de președinte deținute de Traian Băsescu. Jurnaliști, politicieni, comentatori încep să analizeze, să comenteze, să atribuie vinovății despre alegerile prezidențiale din 2009. Numai că autorilor”dezvăluirilor” nu le prea pasă de evenimentul relatat chiar de ei. Ținta este cu totul alta!

Judecătorii au RĂBUFNIT: se opun CATEGORIC Legii răspunderii magistraților

Decizie ISTORICĂ a catolicilor: Alianţă cu Biserica Ortodoxă pentru modificarea Constituţiei

Ciudat... Suntem puși pe tot felul de piste posibile și imposibile, numai despre alegerile prezidențiale din 2009 să nu vorbim. Când totuși se vorbește despre evenimentul care i-a adus lui Traian Băsescu al II-lea mandat de 5 ani, totul este luat în bășcălie și în derâdere chiar de beneficiarul acestui mandat. SEMN că, de fapt, ținta ”dezvăluitorilor” este alta - îndepărtarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA (să nu se creadă că nu sunt motive pentru care actualul procuror-șef nu poate fi demis, ci doar despre dezvăluirile marca Băsescu-Andronic).

Dar să ne aducem aminte de unde s-a plecat. Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în primă instanță și șansele ca pedeapsa să scadă nu se întrevăd. Chiar imediat după condamnare, fostul ministru al Dezvoltării a cerut să intre în direct la Antena 3 și să anunțe că nu va tăcea și că refuză să meargă la închisoare. Apoi, s-au dezlănțuit ”dezvăluirile”... Aflăm de sufrageria lui Gabriel Oprea din noaptea alegerilor, ticsită de toți șefii instituțiilor de forță din România, despre diverse terenuri de tenis, despre diverse conivențe mai mult sau mai puțin penale dintre oameni politici și oameni din justiției și serviciile speciale, dar și multe alte lucruri interesante.

(Totul după ce unul din capii binomului căzuse după episoadele cu dovezi incluse ale fugarului Sebastian Ghiță - așadar un punct lovit. Căzuse pionul important, cel eficient rămăsese în picioare cu sprijin puternic la Cotroceni)

În acest cadru, își începe patronul Evenimentului Zilei dezvăluirile. În planul secund, fostul președinte Traian Băsescu susține cauza în platourile TV și acționează abil în Parlament prin amendamente multiple la Legea grațierii și, de comun acord cu elemente din PSD și PNL, reușește să impună unele dintre ele - desființate apoi de aceeași comisie după talpa puternică pusă de protestele de stradă și ulterior de președintele PSD, Liviu Dragnea.

La început aflăm despre celebra sufragerie a lui Gabriel Oprea, unde erau strânși în noaptea alegerilor prezidențiale șeful și prim-adjunctul SRI, procurorul general cu adjunctul, dar și alți celebri co-meseni. Dezvăluitorul Dan Andronic lasă să se înțeleagă că cei strânși acolo aveau un singur scop - al II-lea mandat pentru Traian Băsescu și implicit securizarea pozițiilor lor - ”Celulă de criză” - numește el adunarea și insinuează că alegerile prezidențiale din 2009 au fost fraudate în favoarea fostului său șef de partid (Dan Andronic a candidat la Giurgiu la ultimele alegeri parlamentare din partea PMP pentru un loc de deputat).

Cum era de așteptat, presa, opinia publică și o partea din politicieni iau foc - alegerile prezidențiale din 2009 au fost fraudate!!! Dezbateri peste dezbateri..., dar de fiecare dată,  când cu generozitate intervenea în direct sau găzduia în vreun platou de televiziune, domnul Andronic nu uita să menționeze apăsat că el nu a spus că alegerile ar fi fost fraudate. Isonul îi este ținut de Traian Băsescu, care îi ia peste picior pe toți cei care îndrăznesc să pună la îndoială felul în care a obținut al II-lea mandat de președinte al României.

Totuși, cine trebuia să se sesizeze cu privire la aspectele penale evidente nu o face - Tăcere suspectă și complice a Parchetului General.

Trecerea României la moneda euro, inevitabilă. Anunțul șefului BNR

În plan secund, Puterea prinde momentul și anunță constituirea unei comisii de anchetă a Parlamentului, care, pe surse, urma (sau urmează - depinde dacă se va mai face) să fie condusă chiar de președintele Camerei Deputaților, cu obiectivul clar - au fost fraudate prezidențialele din 2009?

Cuplul Băsescu-Andronic merg pe aceeași soluție - noi nu am spus că alegerile au fost fraudate, noi doar știm că cei enumerați au fost acolo!

Într-un târziu se trezește Parchetul General și anunță un dosar IN REM după dezvăluirile „Dezvăluitorului”. Urmează scandalul din Parlament, pe ceea ce poate face comisia parlamentară de anchetă sau nu poate face.  Comisia parlamentară este pusă pe PAUSE până când modifică Regulamentul și Statutul parlamentarilor. Între timp, la Parchetul General sosesc generalii Gabriel Oprea, Neculai Onțanu și Anghel Iordănescu - ultimii doi nu erau în sufrageria cu pricina și de compania cărora Dan Andronic susține că s-a ferit ca dracu de tămâie. Surse judiciare susțin că săptămâna viitoare vor fi audiați ceilalți comeseni.

Se pare că șefii PSD și-au dat seama între timp de fenta cuplului Andronic-Băsescu și a făcut pasul la off-side. Dacă inițial Traian Băsescu reușise să îi înduplece pe cei din Comisia Juridică a Senatului să voteze o serie de amendamente pentru grațierea faptelor de corupție, cum comisia s-a sucit a urmat o tiradă dură a lui Traian Băsescu la adresa lui Liviu Dragnea, care în opinia lui ar fi bătut palma cu sistemul:

”N-am dubii că are un blat cu instituțiile de forță, numai că i se întâmplă ceea ce i-am spus de la bun început. Îl folosesc și va plăti nota de plată până la capăt. El a crezut că cei de la CCR se vor prostitua, dar uite că nu a fost așa. A crezut că se va rezolva la ÎCCJ, dar uite că lucrurile merg mai departe. Nu știu nici unul care a făcut blat cu Sistemul și să-i reușească. Nici nu lui Dragnea nu-i va ieși”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Cum ar veni, toată lumea care nu vede lucrurile ca Traian Băsescu e pe blat cu ”Sistemul”. Nu scapă nimeni dacă nu e de acord cu el.

Așadar, ținta e alta! Evident că și PSD-ul și-ar dori ca Laura Codruța Kovesi să fie dată afară de la DNA, dar nu ca Băsescu să își rezolve mizeriile din mandate și polițele restante cu mâna social-democraților.

Între timp, sunt anunțate noi dezvăluiri. Te-ai fi așteptat să aducă dovezi suplimentare cu privire la acea noapte a alegerilor. Mărturii noi, poate fotografii, poate alt tip de dovezi directe și indirecte. Pauză. Marile dezvăluiri sunt de fapt noi dovezi că Laura Codruța Kovesi face și desface lucruri.

Asta nu surprinde pe nimeni, iar la show-urile televizate se insistă pe alegerile din 2009 și valabilitatea celui de-al II-lea mandat prezidențial obținut de Traian Băsescu.

Prin narațiunea în care este descrisă cu lux de amănunte venirea lui Ilie Sârbu în 2015 la DNA Brașov lucrurile ajung uimitor de repede la alte alegeri prezidențiale, cele din 2015. Punctul comun e același - Laura Codruța Kovesi! Cu siguranță vor urma și alte episoade (acum suntem la 15) cu relatări care foarte posibil vor ajunge la zi.

Cu aceeași consecvență, Dan Andronic și Traian Băsescu insistă că subiectul nu e deloc fraudarea grosolană a unor alegeri. Pentru ei e mai important meciul cu procurorul-șef al DNA, care încă refuză să facă vreo precizare publică pe această temă. În același timp, și președintele Klaus Iohannis pare să se mențină pe aceeași linie și să considere toată acțiunea ca fiind o ofensivă de răzbunare a unei grupări, rău atinsă la temelie de procurorii anticorupție.

Dovada supremă a disperării celor care își doresc eliminarea de urgență a șefei DNA din schemă o dă chiar Traian Băsescu care a mers până acolo încât a admis că acțiunea de confiscare a sediului Antena 3 este o dovadă a abuzurilor DNA (el fiind cel care a predicat până în ultima zi a procesului ICA că daunele sunt de 60 de milioane de EURO!).

În aceași logică se înscrie și ”forțarea” lui Gigi Becali să susțină public cum condamnarea lui Adrian Năstase s-a făcut tot după dictare (Posibil ca acest episod să fie adevărat, dar interesant este unde, când și la sugestia cui a făcut Gigi Becali declarațiile).

CONCLUZIE - Ținta celor care au lansat acest tăvălug este doar Laura Codruța Kovesi. Sufrageria lui Gabriel Oprea și mașina lui Ghiță care l-ar fi dus pe Ilie Sârbu la DNA Brașov sunt simple diversiuni pentru atingerea scopului.

Lucrurile se vor înrăutăți pe măsură că procesele înaintează - Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Andronic, Traian Băsescu....

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.