Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiuni anti-teroriste în Egipt - Cel puțin 12 jihadiști au fost uciși

egipt militari

Ministerul de Interne egiptean a anunţat luni că 12 presupuşi jihadişti au fost ucişi în cadrul unor operaţiuni ale poliţiei lângă Cairo, a doua zi după un atentat cu bombă contra unui autocar cu turişti, atac soldat cu 17 răniţi în apropierea piramidelor din Gizeh, transmite AFP potrivit Agerpres.

Forţele de securitate "au efectuat un raid la un apartament din suburbia 6 Octombrie folosit pentru fabricarea dispozitivelor explozive (...) Asupra forţelor s-a tras iar acestea au răspuns, fiind ucişi şapte dintre membrii grupului" de presupuşi jihadişti, a anunţat ministerul într-un comunicat.

"Un alt raid a vizat alte elemente ale (grupului armat) Hasm, care se ascundeau într-un apartament al cartierului al-Shorouk (estul capitalei). Într-un schimb de focuri, cinci (presupuşi jihadişti) au fost ucişi", conform aceluiaşi text.

Arme şi muniţie au fost confiscate din cele două apartamente, potrivit aceleiaşi surse.

"În cadrul eforturilor ministerului de a face faţă organizaţiei teroriste Frăţia Musulmană, mai multe informaţii au ajuns la serviciul de securitate naţională" referitoare la pregătirea de atentate de către gruparea armată Hasm, a precizat sursa menţionată.

Comunicatul nu face nicio legătură directă cu atacul de duminică asupra unui autocar de turişti în apropiere de complexul de piramide Gizeh, care nu a fost până acum revendicat.

Din 2016, gruparea Hasm a revendicat mai multe atentate contra poliţiei, oficialilor şi judecătorilor din Cairo.

Autorităţile egiptene acuză Frăţia Musulmană că stă la originea acţiunilor mişcărilor Hasm sau Liwaa al-Thawra, care şi-au intensificat în ultimii ani atacurile asupra forţelor de securitate şi magistraţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.