Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opera Naţională Cluj organizează o nouă ediţie a Festivalului Opera Aperta

zilesinopti.ro
opera nationala iasi

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca îşi invită publicul, pe perioada verii, la cele mai îndrăgite spectacole lirice, grupate în Festivalul Opera Aperta, unele dintre acestea urmând a fi susţinute şi în Piaţa Unirii, arată Agerpres.

"Opera aşa cum nu ai mai văzut-o vreodată! Festivalul Opera Aperta vă invită din nou la o serie de evenimente desfăşurate atât în Sala Mare a Operei, cât şi în Piaţa Unirii. Se anunţă o vară plină de surprize şi spectacole pregătite de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca sub sloganul Opera aşa cum nu ai mai văzut-o vreodată! În intervalul 6 august - 5 septembrie vă invităm să revedeţi cele mai îndrăgite spectacole ale teatrului liric clujean, prezentate de soliştii, orchestra şi baletul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, alături de invitaţi speciali din ţară şi străinătate", se afirmă într-un comunicat trimis, miercuri, de opera clujeană.

Conform organizatorilor, aceste spectacolele sunt reunite într-un festival unic în ţară. "Toate acestea vor fi reunite sub genericul Opera Aperta, un proiect de tradiţie, unic în ţară, care s-a bucurat de cinci ediţii anterioare de succes fără precedent, dedicate întregii comunităţi clujene, graţie accesului său liber şi spectacolelor de talie europeană prezentate. Aşteptată de publicul larg an de an, şi în special după dificilul interval pandemic care a restricţionat evenimentele culturale, ne dorim ca ediţia anului 2021 să reprezinte o revenire memorabilă a proiectului Opera Aperta în mijlocul comunităţii locale, reconferind spectatorilor încântarea muzicii şi a dansului. Mai mult decât atât, evenimentul vine în contextul unei pauze de peste un an în care Opera nu a mai organizat spectacole de operă complete, ci doar variante de concert", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Traviata de Giuseppe Verdi va fi prezentată vineri şi sâmbătă, 6 şi 7 august, sub bagheta dirijorului invitat Vladimir Lungu, alături de care vor evolua ca solişti invitaţi sopranele Mirella Bunoaica şi Paula Iancic, dar şi bas baritonul Zoltan Nagy.

"Va fi pus în scenă apoi spectacolul Disney Medley, miercuri, 18 august de la ora 19,00, care ne va purta pe tărâmul magic al basmelor, prin partituri care rămân la fel de fermecătoare la orice vârstă, din: Frumoasa şi Bestia, Albă ca zăpada, Pinocchio, Doamna şi vagabondul, Cenuşăreasa, 101 Dalmaţieni şi Mary Poppins. Duminică, 22 august, ora 19,00 soliştii, orchestra şi baletul Operei, alături de dirijorul Adrian Morar, vor prezenta musicalul în două acte My Fair Lady de Frederick Lowe, publicul având ocazia să asculte melodiile memorabile ale acestui musical, ce au reprezentat una dintre atracţiile principale care au stat la baza realizării filmului cu acelaşi nume, ecranizare câştigătoare a opt premii Oscar; urmate de alte patru spectacole, prezentate în Piaţa Unirii", se mai menţionează în comunicatul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.