Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opera Regală din Londra a vândut un tablou de David Hockney pentru a supravieţui pandemiei

spotmedia
opera regala londra

Un tablou semnat de pictorul britanic David Hockney, scos la vânzare de Opera Regală din Londra pentru a obţine fonduri care să ajute instituţia să supravieţuiască pandemiei de COVID-19, a fost adjudecat joi pentru suma de 12,8 milioane de lire sterline (14,2 milioane de euro), cu prilejul unei vânzări organizate de casa de licitaţii Christie's, informează AFP, conform agerpres.ro.

Tabloul, care îl înfăţişează pe Sir David Webster, fost director al Operei Regale din Londra în perioada 1945-1970, a fost estimat la o sumă cuprinsă între 11 milioane şi 18 milioane de lire sterline (12 milioane - 20 de milioane de euro).

Opera Regală din Londra a anunţat la începutul lunii octombrie că este constrânsă să vândă pictura realizată în 1971 pentru a surmonta dificultăţile economice cu care se confruntă din cauza pandemiei de COVID-19.

''Întrucât ne confruntăm cu cea mai mare criză din istoria noastră, vânzarea portretului lui Sir David Webster realizat de David Hockney constituie o parte vitală a strategiei noastre de redresare'', a declarat într-un comunicat actualul director al instituţiei, Alex Beard.

Obligate să-şi închidă porţile pe durata perioadei de izolare la domiciliu, instituţiile culturale au fost grav afectate din punct de vedere financiar de pandemia de COVID-19, care a provocat decesul a peste 44.000 de persoane în Regatul Unit, ţara cu cel mai mare număr de victime din Europa.

Opera Regală din Londra nu face excepţie: veniturile sale s-au diminuat cu mai mult de jumătate de la debutul crizei sanitare, chiar dacă instituţia şi-a putut redeschide porţile în iunie, cu spectacole fără public, difuzate exclusiv online.

În plus faţă de vânzarea acestui tablou, celebra instituţie londoneză încearcă să se redreseze printr-o campanie de colectare de fonduri, prin reduceri de costuri şi disponibilizări, precum şi cu ajutorul fondurilor primite de la Guvern.

La începutul lunii iulie, Guvernul britanic a promis sectorului cultural un ajutor inedit de 1,57 de miliarde de lire sterline (1,74 de miliarde de euro), o iniţiativă salutată şi considerată ca fiind vitală, dar insuficientă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.