Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opera rock `Starmania` a fost nominalizată la Premiile Moliere 2023

Comedie Franceza

Opera rock "Starmania", jucată cu succes din noiembrie a fost nominalizată la Premiile Molière 2023, cu o bătălie între trei societari ai Comédie-Française pentru trofeul "cel mai bun actor de teatru public", scrie AFP.

Ediţia a 34-a a marii ceremonii a teatrului francez va avea loc pe 24 aprilie sub conducerea lui Alexis Michalik la Théâtre de Paris, conform Mediafax.

Isabelle Huppert este nominalizată pentru a noua oară la categoria "cea mai bună actriţă" pentru rolul din "La Ménagerie de Verre", alături de Isabelle Carré, Sara Giraudeau şi Catherine Hiegel.

Casa lui Molière domină categoriile de teatru public cu 11 nominalizări pentru cinci producţii.

Denis Podalydès ("Le Roi Lear"), Laurent Stocker ("L'Avare") sau Christian Hecq ("Le Bourgeois Gentilhomme") ar putea câştiga premiul Molière pentru "cel mai bun actor".

Alţi doi societari, Benjamin Lavernhe ("La Dame de la mer" de Ibsen) şi Christophe Montenez ("Le Roi Lear") sunt nominalizaţi pentru rol secundar. Marina Hands ("Le Roi Lear") este selectată pentru "cea mai bună actriţă în rol secundar".

"Bourgeois Gentilhomme", produs de cuplul Christian Hecq şi Valérie Lesort, a primit patru nominalizări, între care premiul Molière pentru "cel mai bun spectacol al unui teatru public", punere în scenă şi creaţie de sunet şi vizuală.

La această categorie, se confruntă cu "Starmania", pus în scenă de Thomas Jolly.

Opera-rock de Michel Berger şi Luc Plamondon este de asemenea nominalizată la premiul Molière pentru spectacol muzical.

Florence Foresti, Laura Felpin, Manu Payet sau Stéphane Guillon ar putea fi recompensaţi la categoria umor.

Pentru one man show, "Coming out", de Mehdi Djaadi, şi "Thomas joue ses perruques - Deluxe édition", cu Thomas Poitevin, figurează printre nominalizaţi.

În ceea ce priveşte teatrul privat, bătălia se va da între "Glenn, naissance d'un prodige" (6 nominalizări), despre destinul pianistului Glenn Gould, "Big Mother" (5), un thriller jurnalistic, "Les Poupées persanes" (4), o dramă situată în plină Revoluţie iraniană, şi "Lorsque l'Enfant paraît" (4), o comedie de Michel Fau cu Catherine Frot, nominalizată la Molière pentru cea mai bună actriţă într-un teatru privat.

Trei piese ale regizoarei Johanna Boyer au primit şapte nominalizări, între care cinci pentru "Je ne cours pas, je vole!"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.