Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opera Scala din Milano va deveni mai prietenoasă cu mediul şi cu familiile de spectatori: Trebuie să începem să atragem publicul, în loc să aşteptăm un miracol

evz.ro
Teatrul La Scala din Milano

Celebra Operă Scala din Milano va deveni mai prietenoasă cu mediul înconjurător şi cu familiile din rândul spectatorilor în cadrul unor eforturi pe care instituţia italiană le va depune pentru a combate criza financiară provocată de pandemia de coronavirus, informează DPA.

"Trebuie să începem să atragem publicul, în loc să stăm şi să aşteptăm un miracol", a declarat marţi directorul instituţiei milaneze, Dominique Meyer, pentru cotidianul italian La Repubblica, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

El a mai spus că opera Scala trebuie să devină mai strâns legată de societate.

În viitor, familiile cu un singur bilet vor putea să cumpere două locuri suplimentare pentru copii şi pentru nepoţi, la preţuri reduse.

"Dacă am menţine preţurile prea mari, ne-am confrunta cu pericolul de a îndepărta publicul", a declarat Dominique Meyer.

Opera Scala doreşte, de asemenea, să transmită în streaming, în direct, repetiţiile la spectacolele pentru copii. "Nu toţi copiii au posibilitatea de a veni la Milano şi de a merge la Scala", a declarat directorul instituţiei, un francez în vârstă de 65 de ani.

Dorind ca Scala să devină mai prietenoasă cu mediul înconjurător, Dominique Meyer a dezvăluit că intenţionează să instaleze panouri solare pe clădirea operei şi să opteze pentru iluminare cu becuri LED, precum şi pentru costume şi decoruri realizate cu tehnologii sustenabile.

Opera Scala din Milano a rămas închisă timp de mai multe luni din cauza pandemiei de coronavirus, iar spectacolele sale au fost difuzate online.

În martie, 35 de membri ai corpului de balet din cadrul prestigiosului teatru milanez au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, provocând agitaţie în mediile culturale italiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.