Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune contracronometru în Slovenia: Mai multe persoane sunt blocate într-o peșteră în urma creșterii nivelului apelor

https://avenulgrind.ro
peșteră - Avenul de sub Vârful Grind

Cinci persoane au rămas blocate într-o peșteră din Slovenia. Scafandrii încearcă să le salveze deoarece nivelul apei care a inundat galeriile este în scădere, notează Mediafax.

Scafandri au intrat luni într-o peșteră lungă de 8,2 km. Aceasta este inundată și cinci persoane au rămas blocate în interior încă de sâmbătă. Între timp, nivelul apei a început să scadă, ceea ce reprezintă o oportunitate pentru echipele de salvare.

„Prima secțiune a peșterii este accesibilă deocamdată. Scafandrii intră și sperăm că vor ieși cu cei evacuați în cursul zilei, cel târziu până seara”, a declarat Maks Merela, șeful Unității de căutare și salvare, pentru Reuters.

Grupul de cinci persoane este format dintr-o familie de trei adulți și doi ghizi turistici. Ei au reușit să se adăpostească într-un loc al peșterii în care nu a ajuns apa.

Scafandrii au ajuns la ei sâmbătă și duminică transportând mâncare, apă, medicamente și un cort încălzit. În weekend, evacuarea nu a fost posibilă din cauza nivelul ridicat al apei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.