Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune de amploare a polițiștilor din Capitală: amenzi de peste 28.000 de lei, în doar câteva ore

axanews.ro
amenzi amenda politia

Polițiștii din Capitală au aplicat, în cadrul unei acțiuni de control desfășurate în noaptea de vineri spre sâmbătă, 53 de amenzi în valoare de 28.000 de lei pentru deficiențe tehnice ale vehiculelor din trafic.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

Potrivit polițiștilor, Brigada Rutieră a organizat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, activități de control în trafic în colaborare cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, în timpul cărora s-a urmărit starea tehnică a vehiculelor, informează Mediafax.

Astfel, au fost controlate peste 80 autovehicule, dintre care 32 de motociclete, și au fost aplicate 53 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 28.000 lei.

44 dintre amenzi au fost date pentru deficiențe tehnice, din care 18 pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor, 5 pentru modificări neomologate ale autovehiculului și 21 pentru alte deficiențe tehnice.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legislației rutiere în vigoare, una pentru nerespectarea obligației de a purta masca de protecție și 4 pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003.

În cadrul activităților de control, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare (10 moto și 2 taxi) pentru defecțiunile tehnice constatate cu sprijinul inspectorilor din cadrul Registrului Auto Român, 5 seturi de plăcute de înmatriculare, au fost dispuse 4 imobilizări ale autovehiculului (1 moto), iar unui șofer de taxi i-a fost suspendat dreptul de utilizare pentru o perioadă de 6 luni prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare întrucât nu deținea autorizație valabilă.

Polițiștii dau ca exemplu cazul unui bărbat de 31 de ani, care a condus o motocicletă în zona Piața Constituției din București, la care s-a cosntatat că îi lipsesc oglinzile retrovizoare, are modificări neomologate la
sistemul de evacuare a noxelor, anvelope cu alte dimensiuni decât cele menționate în cartea de identitate a autovehiculului. Totodată s-a constatat că sistemul de prindere a plăcuței cu numărul de înmatriculare este modificat, nefiind cel prevăzut din construcție. Bărbatul a fost amendat cu 2320 de lei și s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și retragerea plăcuței cu numărul de înmatriculare.

Un alt bărbat de 46 de ani, șofer de taxi a fost amendat cu 4.500 de lei, după ce s-a constatat că folosea un „dispozitiv artizanal prin intermediul căruia intervenea asupra componentelor aparatului de taxat care emitea impulsuri electronice ce modifica contravaloarea curselor”. Dispozitivul a fost confiscat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.