Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune de amploare în vestul țării: Mascații au descins la traficanții de migranți. Câți transfugi au fost găsiți într-un singur apartament din Timișoara

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Operațiune de proporții a DIICOT, în această dimineață, pentru capturarea membrilor celei mai puternice grupări de trafic de migranți care acționa în vestul României. Polițiștii de la ”Crimă Organizată” Timișoara împreună cu Poliția de Frontieră Timișoara și trupele speciale ale Poliției Timiș și Jandarmeriei au descins la 19 locații din Timișoara și Ciacova pentru a ridica 27 de suspecți, informează pressalert.ro. Cei mai mulți sunt afgani și un iranian, câțiva fiind șoferi români, folosiți de grupare pentru transportul migranților.

Investigațiile au scos la iveală faptul că fiecare membru al grupării se ocupa de o parcare de pe autostrada A1 sau de pe drumurile naționale din Timiș, Arad și Hunedoara.

Migranții care erau aduși de alt segment al grupării în România din Serbia, erau adăpostiți în diverse locații din Timișoara până li se găsea transport spre vestul Europei. Traficanții îi duceau cu mașinile până în apropierea parcarilor în momentul în care se parcau TIR-uri acolo și îi urcau, fără știrea șoferilor, în camioane. Majoritatea migranților doreau să ajungă în Germania. Prețul plătit pentru tranzitarea României era între 1.000 și 2.000 euro.

Într-un apartament de pe strada Răsăritului din Timișoara, polițiștii de la Serviciul de Acțiuni Speciale al Poliției Timiș au fost nevoiți să pătrundă în forță într-un apartament de la etajul patru pentru că ocupanții au refuzat să deschisă. Au fost găsiți nu mai puțin de 18 migranți din diverse state asiatice care așteptau să plece spre vestul Europei. De asemenea, în alte locații au fost găsiți zeci de migranți.

Anchetatorii români au colaborat cu cei din Germania pentru identificare liderilor grupării, la operațiunea din această dimineață participând și polițiști nemți. Prchezițiile sunt în plină desfășurare, suspecții urmând să fie duși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.