Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune de amploare la Pentagon - SUA fac inventarul armamentului în eventualitatea escaladării războiului

Agerpres - Reuters
Pentagon

Armata SUA analizează cantităţile de muniţii folosite în războiul lansat de Rusia contra Ucrainei pentru a se asigura că Pentagonul calculează cu acurateţe de ce arme ar avea nevoie în cazul unor eventuale conflicte sau operaţiuni militare, a afirmat marţi şeful Statului major interarme, generalul Mark Milley, informează Reuters.

''Vom face un studiu, o analiză chiar acum, pentru a ne asigura că planurile noastre militare, planurile noastre de rezervă, pe care le-am multiplicat în diferite teatre de operaţiuni din lume, conţin calculele şi estimările corecte'', a declarat generalul Milley. ''Vom discuta cu industria pentru a lua toate măsurile corective, pentru a fi siguri că avem nivelurile adecvate ale stocurilor în caz că s-ar putea întâmpla ceva'', a adăugat înaltul oficial militar american.

Demnitari occidentali au afirmat că, în timpul invaziei sale în Ucraina, Rusia a înlocuit focoasele rachetelor sale de mare precizie întrucât a epuizat stocul de rachete convenţionale. Ucraina, care este înarmată de ţări occidentale, foloseşte pe scară largă artilerie şi alte tipuri de muniţii. Forţele armate ale SUA au planuri de rezervă pentru potenţiale conflicte în lume. Aceste planuri includ câte trupe, piese de echipament şi muniţii ar putea fi necesare.

Statele Unite susţin că Phenianul furnizează în secret Rusiei un număr ''semnificativ'' de proiectile de artilerie pentru a fi folosite în Ucraina. De asemenea, Rusia a achiziţionat drone din Iran care au fost utilizate pentru a ataca oraşele şi infrastructura energetică ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.